9 Nyíl

Ott van az a mágikus kilences! Ünnepel a darts világa a mai este után!

2018. július 26. 23:25 - matyi96

2018 BetVictor World Matchplay Darts - Winter Gardens, Blackpool - negyeddöntők I. (összefoglaló)

Hogy egy kedves ismerősöm szavaival indítsam a mai összefoglalót: "Ez az este a darts ünnepe volt!" És bizony, hogy az volt: elvégre láthattunk egy parádésan játszó 22 éves ifjoncot, azután pedig egy olyan mérkőzést, amely kiemelt szerepet kap a darts történelemkönyvében. Azon a meccsen láthattunk kilencnyilast, 170-es kiszállót, valamint hosszabbítást is, rengeteg izgalommal. Lássuk, mi történt pontosan!

680x340-betvictorworldmatchplaylogo.png

Jeffrey de Zwaan - Dave Chisnall: 16-8

Jeffrey de Zwaan impozáns játékkal és eredményekkel jutott el a legjobb nyolcba (Michael van Gerwen és Adrian Lewis legyőzésével), pont úgy, ahogy Dave Chisnall is. Minden adott volt tehát egy remek összecsapásra. Chizzy kezdett, magabiztos játékkal be is zsebelte az első leget, ahol de Zwaan még csak kereste a triplákat. A kezdésében azonban 9 nyíl után 131 pontra dobta magát, de elég volt a tizenhatodik nyíllal megdobni a duplát, mert Dave az egekben volt. A harmadik legben meg volt az első száznyolcan, amit Chisnall dobott (előtte volt egy 174 a hollandtól), majd egy gyönyörű 127-es kiszállót is láthattunk de Zwaan-tól, mellyel egy breaket ért el. Nem hagyta annyiban az angol, rögtön visszavette az elvesztett leget, majd kezdett egy száznyolcvannal, ami már a harmadik volt neki. A leg is az övé lett egy tizenkét nyilassal, így 3-2-es vezetéssel és 110 feletti átlaggal vonultak le az első szünetre. 

Kijöttek és ott folytatták, ahol abbahagyták. Sőt... Chisnall rögtön egy tizenegy nyilassal breakelte ellenfelét. Micsoda meccs!!! De Zwaan egyből visszabreakelt egy tizenkét nyilassal, ez valami elképesztő volt idáig! Chizzy vezetett kettővel, de perceken belül már egyenlő volt az állás. Dave Chisnall elképesztő formában volt, újabb maximummal nyitotta a kezdését, természetesen hozta is azt. Nagyon gyorsan lezajlott a második etap is, 5-5-tel vonultak le a felek újra, ugyanis a holland úriember egy tizenöt nyilassal abszolválta a kezdését. 

A folytatást Chizzy nyitotta, azonban a végén egy kisebbfajta kerekítő hibának köszönhetően Zwaan el tudta venni a kezdését az angolnak. Képtelen volt azonban kihasználni, hogy előnyt kovácsoljon magának, Chizzy ugyanis egy újabb tizenkét nyilassal vette vissza az eladott leget. Jött a válasz! Az újabb válasz!!! Egy tizenegy nyilas break, majd egy 174-es kezdés! De egyszerűen képtelen volt megnyeri azt a fránya kezdését, nem bírta megdobni a duplát, ami óriási hiba volt, mivel Chizzy egyenlíteni tudott. A kezdésében pedig óriási lehetőséget kapott, hogy újra átvegye a vezetést, ekkor azonban ő hibázta a 36 maradékot, amit a holland srác köszönt szépen és újra megszerezte a vezetést. A negyeddöntőkben most már 15 leg után is lesz szünet, így tehát újra megpihentek.

Zwaan feljött és most megcsinálta, amit eddig nem igazán tudott, a break után hozta a kezdését és kettővel vezetett, sőt Chizzy hibáinak köszönhetően újabb leget csent és már hárommal vezetett. Ebben a felvonásban szétesett Dave játéka, de Zwaan felőrölte őt remek teljesítményével. Óriási játékot produkált az ifjonc. Olyannyira remek játékot, hogy már 12-7-re vezetett. Mire ezt leírtam, már a tizenharmadik legjét is megnyerte de Zwaan és újabb pihenőt tartottak. Ez a felvonás sima 5-0 lett. 

A továbbiakról csak annyit szeretnék írni, hogy 13-7 után még egy leget tudott behúzni becsületből Dave Chisnall, többet nem adott neki de Zwaan. Gyönyörű játékkal, 103 feletti átlaggal menetelt az elődöntőbe, a világ dartsának legnagyobb neveit maga mögött hagyva. Lenyűgöző teljesítmény, legyen most már bármi is vele ezen a tornán. Le a kalappal!

dezwaan-chizzyboy.jpg

Joe Cullen - Gary Anderson: 17-19

andersonr2q_600.jpg

A másik negyeddöntőn a mai napon Joe Cullen és Gary Anderson csapott össze. A jelenlegi forma alapján a fogadóirodák és a szakértők (és igazából én is) Gary Andersont tartják a legnagyobb esélyesnek, annak ellenére, hogy ő csak a negyedik kiemelt, és versenyben van még a második kiemelt Peter Wright is. (Mondjuk a tegnapi napon nyújtott Wright játék elképzelhető, hogy átírta az esélyeket.) Joe Cullen pedig remek játékot nyújtott eddig, szóval ezen a meccsen sem unatkozhattunk. Elkezdődött a mérkőzés, az első leg kissé döcögött, de behúzta Gary. Jött két Cullen által nyert leg (közte egy tíz nyilassal), ami egészen jól is alakulhatott volna számára, de az ellenfél mégiscsak Gary Anderson volt. Így tehát gondolt egyet majd a negyedik leget kezdte egy száznyolcvannal, folytatta egy száznyolcvannal, a végén pedig befejezte 141-gyel!!! KILENCNYILAS!!!!! HIHETETLEN TELJESÍTMÉNY, HIHETETLEN ÉLMÉNY!!! Joe Cullen rendkívül sportszerűen, mosolyogva fogadta látottakat. Jött a slusszpoén, a következő legben szintén 141-ről szállt ki Gary, így tehát 3-2-es skót vezetéssel pihentek meg .

Ekkora emóciók után nehéz volt elkezdeni újra a meccset, de hát kénytelenek voltak. Cullen kezdett, ki is egyenlített, sőt még a break is összejött. Anderson egyből kapcsolt, a következő két leg az övé lett egy tizennégy és egy tizenhat nyilas leggel. A második pihenő előtti leget Cullen kezde és fennhagyta Andersont, így tehát 5-5-ös döntetlen állt a nevek mellett. 

Nagyon izgalmas meccset játszottak eddig egymással ketten, és lehetett látni rajtuk, hogy kölcsönösen tisztelik egymást, kedvelik egymást. Nem változott ez az újabb szünet után sem, fej-fej mellett haladtak, ha Cullen-nek összejött egy break, azt Anderson egyből visszavette. Mivel öt legenként pihenő van, így a következő 15 leg lejátszása után érkezett el újra, és mint mondtam fej-fej mellett haladva ez csak azt jelenthette, hogy Anderson 8-7-es vezetésével jött a következő lélegzetvétel és reklám. 

Az első olyan etap következett, ahol előnyt tudott kovácsolni az egyik játékos. 9-9-ig minden zajlott a maga medrében, ahogyan eddig, csak most mindenki hozta a kezdését. Ekkor azonban Gary 174-gyel 8-ra tette magát, Joe pedig 170-re érkezett. T20, T20, Bull, break. Káprázatos volt, ez neki már a második 170-es kiszállója volt a tornán. Gary bólintott, majd jöhetett a következő játszma, amit nyernie kellett volna az ikszért, de Cullen most megcsinálta és elhúzott 11-9-re.

Breakelőnye volt Cullen-nek, azonban Gary Anderson a következő szünetre ledolgozta hátrányát és a vezetést is átvette. Ha színvonalban nem is volt akkora meccs, mint az előző, de izgalomban viszont felülmúlta azt. Mindketten nagyon jól játszottak, érett az a bizonyos hosszabbítás! Az újabb szünetben tehát 13-12 volt Gary-nek.

Utoljára jöttek fel ketten egyszerre a színpadra (főleg, hogy Gary le se ment) az idei World Matchplayen, innentől kezdve nem volt több lehetőség pihenni. És hát mi volt itt, te jó ég?! Ugorjunk egyet az időben, na de csak egy kicsit. 15-14, Gary elhibázta a duplát. Jött Cullen 87-re. Jó volt a T17, két nyíl a meccsért. Elhibázta, a D9-re dobott nyíl előtt valami meg is zavarta, az interjúból majd megtudjuk, hogy mi. Jött Gary és megmentette magát, 15-15. Innentől kezdve Gary kezében volt a meccs, ha a kezdéseit hozza már jó, de kettővel kellett nyerni, mint tudjuk. Folytak szép sorjában a legek, egy ide, egy oda. Odafigyeltek, hogy ne hibázzanak. 17-17-nél Gary-n volt a sor, hozta is a kezdést. Cullen száznyolcvannal nyitott a következőben, le is ért duplára, azonban három tiszta nyilat is elrontott a végén D20-ra, így Gary Anderson büntetett, nem volt hirtelen halál. Hozzáteszem, szerintem megérdemelte volna Cullen és az egész meccs a döntő leget. 

Egy biztos: óriási meccset láthattunk, ezért szeretjük a World Matchplay-t. Mindketten a végletekig küzdöttek. Honnan jött vissza Gary Anderson? Már két meccsnyila is volt Joe-nak. Feldolgozta a skót és bejutott az elődöntőbe. Az már csak hab a tortán, hogy láthattunk egy tökéletes leget, no meg egy 170-es kiszállót...

cullen-anderson.jpg

Véget ért a negyeddöntők első felvonása, holnap jön még négy úr és elkápráztat bennünket. Az egyik elődöntőben tehát Jeffrey de Zwaan és Gary Anderson párosítás lesz. 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr414144203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása