9 Nyíl

A férfiak nem szeretnek nőkkel dartsozni

2018. augusztus 22. 13:50 - Denis Potvin

Interjú Lorraine Winstanley-vel

Többször is írtunk róla, hogy nem az első lesz az, aki hölgyként eljut az idei világbajnokságra, de a PDC új elképzelései szerint minden évben két hölgyversenyző selejtező útján vehet részt majd az AllyPallyban. Erről, és úgy egyébként a női dartsozok helyzetéről is mesélt Lorraine Winstanley, aki nemsokára ismét Budapestre látogat és az egyike lehet azoknak, akik történelmet írhat.

skysports-lorraine-winstanley_4396657.jpg

A Sky Sports készített interjút a még mindig elragadó angol dartsossal, akinek a férje, Dean Winstanley azt a legendás kilencnyilast is dobta, és személyesen is megismerhette a magyar dartsosokat.

„Senki sem akar veszíteni egy lánytól.” – kezdte viccesen Lorraine. „Mindannyian három nyíllal állunk oda, ilyen értelemben fizikailag semmi különbség nincs, a nyomás talán nagyobb rajtuk. Viszont a férfiak nem szeretnek a nőkkel játszani. És biztosan nem szeretik azokat a nőket, akik ráadásul valóban tudnak játszani.

Úgy gondolom, elsősorban mentális különbség van, azt hiszem a férfiak jobban képesek kikapcsolni egy-egy meccs alatt. Nekem van gyerekem, kutyám, amikor otthon vagyok egyfolytában rájuk, az egészségükre gondolok. Amikor versenyen vagyok ezt nehéz mentálisan kikapcsolni. A fiúk mások, ő róluk akkor is gondoskodnak, ha éppen otthon vannak, vagy ha éppen versenyeznek.”

Amikor Winstanley-ék Magyarországon jártak, akkor Lorraine is mesélt arról, hogy ő nem főállású dartsos, ahogy a hölgyek zöme sem. Neki egy kozmetikája van, amelyet saját maga vezet, Dean, aki súlyos vállproblémákkal küzd, ezért is tűnt el az utóbbi időben, sofőrként dolgozik.

A másik problémát a BDO okozhatja, amely bár szerződést kötött a PDC-vel, hogy játékosaik részt vehetnek PDC-versenyeken, a női indulókról még nem nyilatkoztak.

„Egyelőre nincs hivatalos nyilatkozat a BDO részéről, hogy milyen következménye lesz ennek (Azóta már a BDO kiadott egy nyilatkozatot, amelyet a Facebook oldalunkon olvashattok) egyáltalán nem mondtak semmi. Azt mondják, ha nincs hír, az a jó hír. Én eldöntöttem, hogy indulok, nagyon izgalmas lesz, először nők (ilyen formában) a PDC-vb-n. Nem lesz egyszerű, hiszen az ismert versenyzők mellett is nagyon tehetség és fiatal játékosok vannak, de megpróbáljuk. Ez olyan élmény lenne, amit nem lehet pénzért megvásárolni. Ragyogó lenne ott lenni, ha sikerül már teljesen mindegy ki lesz az ellenfél. A női játékosok színvonal az utóbbi években annyira emelkedett, hogy ez az egész egy jutalomjáték, bárkinek is sikerül majd ez.”

A brit és ír hölgyek számára kiírt selejtezőt november 25-én rendezik majd Milton Keynesben. Előtte egy héttel, november 17-én Düsseldorfban az összes többi nemzet nevezői csapnak össze a másik helyért. Izgalmas kis verseny lesz mind a kettő, majd meglátjuk.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3414195123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása