9 Nyíl

Michael van Gerwen idén hetedszer Európa trónján

2018. szeptember 03. 00:23 - Denis Potvin

European Darts Tour 10 - German Darts Championship - 3. nap (összefoglaló)

Hildesheimben ez volt a hetredik German Darts Championship, amely a European Tour versenysorozat állomása. Michael van Gerwen 2015 után tudod első lenni, méghozzá imponáló játékkal. Egyetlen pillanatig nem forgott veszélyben az elsősége, de a második helyen végző James Wilsonnak is ját a kalaplengetés. Ezen a tornán ő volt az egyetlen, aki ráncokat varázsolt a nyugodt kopasz homlokára. De legyőzni ő sem tudta.

dmhv5imxcaa8o4v.jpg

Kezdődött a délután egy jó kis Rob Cross meccsel. Végre láttunk egy száz feletti átlagot. A világbajnok szép játékkal verte Michael Rasztovitsot, aki azért méltó ellenfél volt. Ami szép, az szép, mind a két oldalon volt száz feletti kiszálló. Aztán jött Mensur Suljovic, és odavert egy 103,54-es átlagot. Tényleg a szerb-osztrákkal most mát komolyan kell számolni, elképesztően jól kezdte a vasárnapot.

Sajnos végét ért Robert Thornton menetelése. Én, személy szerint hiszek benne. Maga mondta el, hogy mindent megtesz a visszatérésért, most 3-2-ig bírta a lépést James Wilson ellen.A teljesen hullámzó teljesítményt bemutató Michael Smith okozta megint a meglepetést. Kikapott Ron Meulenkamptől. A holland már 3-0-ra is vezetett.

Adrian Lewis tovább menetelt, és megint a11. leget kellet ehhez megnyernie. Ráadásul úhy, hogy Daryl Gurney-nek meccsnyila is volt, csak éppen a D20 nem jött neki. Hasonlóan nagy csatát hozott Joe Cullen meccse is, aki Jan Dekker ellen 170-es kiszállót is dobott, 13 nyilas köre is volt, 5-1-re is vezetett, aztán túl korán kezdte el hinni, hogy az a siker, ami később bejött, meg is van. Végül meglett.

Dave Chisnall az ET-rekord után tovább menetelt, Terry Jenkinst is legyőzte. Akkor csak 95,82-ig jutott, de azért hat darab 180-ast odavert. A nyolcaddöntőt egy Michael van Gerwen-henger zárta. 102,48-as átlaggal söpörte el Martin Schindlert.

A negyeddöntőben aztán jött az első döbbenet. Suljovic simán verte Rob Cross-t. A világbajnoknak volt egy csodás 142-es kiszállója, de aztán ennyi. Suljovic 1-2 után öt leget nyert egymás után, az egyiket 114-es kiszállóval. James Wilson is könnyen jutott túl, a gyenge meccset kifogó Rob Meulenkampon, Wilson egy 109-es kiszállóval kezdett, de odavert egy 160-ast is, szép játék volt.

Lewis menetelése akkor ért véget, amikor összefutott Joe Cullennel, ki egy remek meccsen vert a rutinos ellenfelét. 6-1 lett a vége, és ha fogadtunk volna erre a meccsre, nem feltétlen Cullenre tettünk volna. Lewis 80,47-es átlagig jutott. A tömegek igazából egyik oldalon sem jöttek, Lewis itt fújt ki. Persze, hogy egy Gerwen-robogás zárta le ezt az etapot is. Dave Chisnall-t intézte el, mégpedig esélyt sem hagyva, pedig az átlag most csak 96,29-ig jutott a hollandnál. Pedig Chizzy egyetlen legét úgy nyerte, hogy bőven 200 fölött hagyta a világ legjobbját.

Demoralizáló elődöntök jöttek. Kezdte James Wilson, aki egy 12 nyilas, 148-as kiszállóval nyitott Suljovic ellen, majd szintén egy 12 nyilas körrel folytatta. Bár Suljovic után három leget nyert egymás után, sőt, 4-3-ra is vezetett, onnan csak azt figyelhette, hogy Wilson duplái jönnek be. Egymás után négy, közte egy 120-as kiszálló is. Gerwen pedig űrdartsot játszott, 111,93-as átlag, és 7-0 Joe Cullen ellen. Ahogy vele kapcsolatban sokszor elő szokott fordulni, erre nincsenek szavak.

Ez a lendület pedig a döntőig kitartott. De akkor álljunk meg egy picit és emeljünk kalapot James Wilson előtt, aki nagyon nagyot harcolt és éppen csak kikapott. Gerwen 3-0-ra ment el, 12 nyilas leggel, 154-es kiszállóval már 5-1-re is vezetett. A holland 7-3-as vezetésénél kapott Wilson új erőre, és 7-6-ra jött fel. Az utolsó  kört is ő kezdte, de nem jött a tömeg neki, miközben Geren 140, 140 és 134 után már kiszállón volt. Wilson még egy 180-annal zárkózott, de Gerwen a 11. nyilával lerendezte a meccset. Ebben a szezonban a hetedik European Tour versenyt nyerte, ezzel a sorozat döntőjében, de szinte biztos, hogy a világbajnokságon is ő lesz az első számú kiemelt.

Harmadik forduló

  • Rob Cross 6-4 Michael Rasztovits
  • Mensur Suljovic 6-2 Darren Webster
  • James Wilson 6-3 Robert Thornton
  • Ron Meulenkamp 6-4 Michael Smith
  • Adrian Lewis 6-5 Daryl Gurney
  • Joe Cullen 6-5 Jan Dekker
  • Dave Chisnall 6-4 Terry Jenkins
  • Michael van Gerwen 6-0 Martin Schindler

Negyeddöntő

  • Mensur Suljovic 6-2 Rob Cross
  • James Wilson 6-2 Ron Meulenkamp
  • Joe Cullen 6-1 Adrian Lewis
  • Michael van Gerwen 6-1 Dave Chisnall

Elődöntő

  • James Wilson 7-4 Mensur Suljovic
  • Michael van Gerwen 7-0 Joe Cullen

Döntő

  • Michael van Gerwen 8-6 James Wilson
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4714218587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása