9 Nyíl

Két kilenc nyilas és egy Kígyómarás

2018. szeptember 04. 18:56 - Dart Major

PDC Players Championship 17 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

Jó régen rendeztek utoljára Players Championship fordulót. Egész pontosan június 26-27 volt a dátum. Most azonban lement a nyári "szünet" és most újra összejött a mezőny egy kis dartsozásra. Már aki elment ugye, hiszen MvG és Mensur sem állt rajthoz. De elindult szabadságáról visszatérve Peter Wright, ott volt Gary Anderson, Adrian Lewis és a többiek. Lássuk mi történt a mai napon.
players-championship_5.png

Első forduló:
Ahogy az lenni szokott néhány nagyobb névnek hamar lefőtt a kávé. Stephen Bunting komoly 6-1-es zakót kapott Terry Templetől. Benito van de Pas és megkapta ezt, bár Ian White ellen ez benne van a pakliban. Főleg, hogy White 104-es átlagot dobott.Szegény holland hiába dobott 98-as átlag fölött csak egy legre volt elég.  Adrian Lewis is kiszállt miután döntő legben kikapott Simon Prestontól. Jackpotnak sikerült kökemény 81-es átlagot hoznia amitől nem lehetett túl boldog. Robert Thornton újra dühönghetett egy sort miután Mervyn King ellen vereséget szenvedett. Dimitri van den Berghet lenullázta Josh Payne, Jermaine Wattimenát pedig Madars Razma küldte pihenőre. Darren Webster sem gyűjtött ma pontot mivel 6-5-re elbukott Alan Norris ellen. Dave Chisnall aki rekordot döntött múlt héten most 78-as átlaggal verte meg Rowby-John Rodriguezt. Hiába nem minden papsajt. Simon Whitlock parádés 105-ös átlagot dobott és simán 6-1-re nyert William O'Connor ellen. Martin Schindler produkált a kör legnagyobb átlagát, mikor is 6-0-ás győzelme alkalmával 107 pont fölé tudott jutni Mario Robbe ellen.

Második forduló:
Gerwyn Price sérülése nem biztos, hogy teljesen rendbe jött, a Kevin Painter elleni veresége legalábbis erre utal. Alan Norris számára is véget ért a móka mára, 6-1-re ugyanis kikapott Wayne Jonestól. Terry Jenkins is befejezte, őt Dave Chisnall tudta megverni 6-3 arányban. Jelle Klaasen sem sok sót evett meg, 6-2-re elbukta a Ryan Joyce elleni meccsét. Peter Wright sokat nem vacakolt és 6-0-ra intézte el Dennis Nilssont. Gary Anderson szintén könnyen nyert Jamie Lewis ellen, a repülő skót egy 106-os átlagot vert a táblába. Michael Smith is továbbment ő 6-2-re nyert Mark Webster ellen. Rob Cross második 6-3-as sikerét aratta, ezúttal Tony Newell ellen. Gabriel Clemens Brendan Dolan után elbúcsúztatta Chris Dobeyt is ami mindenképp komoly fegyvertény a német játékos számára. Daryl Gurney igencsak szenvedve de behúzta a Robert Marjanovic ellene mérkőzést

Harmadik forduló:

A forduló legnagyobb dobása kétségkívül Vincent van der Voort nevéhez fűződik aki tökéletes leget hozott össze Rob Cross ellen. Igaz a meccset 6-3-ra elbukta. Voltak nagy és szoros csaták bőven. Peter Wright 6-5-re nyert Kyle Anderson ellen, Jonny Clayton szintén így nyert Gabriel Clemens ellen, sőt Chizzy is ezt hozta Cristo Reyes ellen. Ha pedig nem lenne elég a döntő leges partikból, akkor elárulom, hogy Gurney is ilyen arányban nyert Alan Tabern ellen. James Wilson, Simon Whitlock, Ross Smith és James Wade viszont nem vacakoltak és mind 6-2-vel léptek tovább a legjobb tizenhat közé.

Nyolcaddöntők:
Két simázást hozott a forduló. James Wade Wayne Jonest, Simon Whitlock pedig Joe Cullent verte nullára. Rob Cross 6-3-ra győzte le Chisnallt. Jelzem mind a két dartsot 105-ös átlagon fejezte be a meccset. Kim Huybrechts pedig két leggel volt jobb Andrew Gildingnél. 6-5-ös eredményt hozott a Wright - Wilson (Wilson 100-as átlaggal kapott ki), a Schindler - Clayton, a Gurney - Ross Smith és a Michael Smith - Gary Anderson találkozó is. Ez utóbbi csodás találkozó volt. Gary 107-es átlaggal kapott ki a 106,9-et átlagoló Smithtől.

Negyeddöntők:

Martin Schindler nemes egyszerűséggel átgázolt a fiatalabbik Huybrechts testvéren és aratott 6-0-ás sikert. James Wade  pazarul játszva, 104-es átlagot dobva verte meg Michael Smith aki szintén átlépte a 100-as határt. Ja és Wade dobott egy 177-180-144-es kombót is. Vagyis egy 9 nyilast.
Peter Wright megint kicentizte a mutatványt és ezúttal is döntő legben győzött Simon Whitlock ellen. Nem volt rossz meccs, Wright 96-os, míg Whitlock 95-ös átlagot dobott.
Szintén elment a végsőkig a Gurney - Cross mérkőzés. Ezt a csatát az észak-ír dartsos nyerte. Lehet Crossból sokat kivett az előző fordulós meccs Chisnall ellen.

Elődöntők:

Mondhatnánk, hogy kijött a papírforma, hiszen a világranglista második Peter Wright, az ötödik Daryl Gurney és a tizedik James Wade is bejutott a négy közé. Egyetlen kakukktojás az ötvenharmadik helyen álló Martin Schindler.
Az ifjú németnek eljött a végállomás hiába dobott jobb átlagot mint Peter Wright. Snakebite 3-1-re és 5-2-re is vezetett, innen még a német visszajött, de mérkőzést 6-4-re Wright nyerte.
Daryl Gurney és James Wade az elején szoros meccset játszottak, 3-3-ig mentek el kéz a kézben, de aztán Gurney rákapcsolt és elvitte a meccs megnyeréséhez szükséges három leget. Superchin dobott 11,12,13 nyilasokat is, szóval kiválóan játszott.

Döntő:
Huszonkettedik alkalommal csapott össze Peter Wright és Daryl Gurney. Tizenkét Wright és hét Gurney siker mellett két döntetlen állt az örökmérlegen. Idén két x mellett, egy-egy sikert könyvelhettek el, szóval jó kis meccsre volt kilátás. Az első leget Gurney csípte meg, de erre Wright egy kemény 157-es kiszállóval felelt. Aztán megint hozta mindenki a kezdését, de az ötödik legben Wright 140-ről kiszállt és megcsinálta az első break leget. Ráadásul dupla-dupla megoldással. Ha pedig beindul az üzlet akkor nem áll meg. 101-es kiszálló Snakebite jóvoltából és 4-2-re elhúzott a skót. Lassítani pedig ezek után sem lassított, behúzta a hátralévő két leget és megszerezte idei harmadik tornagyőzelmét. Ez volt Snakebite karrierjének huszonkettedik tornagyőzelme. Jót tett neki a két hét pihenés.


A Players Championship aktuális állása:pdcom.jpg

A Pro Tour tabella pedig így fest:
prot_6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4514221611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása