9 Nyíl

Nyolcaddöntős volt a magyar páros a WDF Europe Cupon

2018. szeptember 27. 21:46 - Denis Potvin

WDF Europe Cup - Budapest, MOM Park, 2. nap (összefoglaló)

Egészen hihetetlen látvány, amelyet az a színes kavalkád mutat, amit a WDF Europe Cup, darts Eurpa-bajnokságon látunk a MOM Parkban. Tényleg fantasztikus látvány úgy, hogy világsztárok mászkálnak közöttünk. Deta Hedman, Lorraine Winstanley, Scott Mitchell, Jim Williams, Richard Veenstra, Darius Labanauskas mászkál mellettünk, issza a sört a mellettünk lévő asztalnál, pacsizik, játszik, örül, hogy itt lehet. Tényleg elképesztő buli, aki teheti, a szombati döntőkre jöjjön ki. De nézzük, mi történt csütörtökön.

2018_ec_hungary_logo.png

Az Európa-bajnokság második napján a férfi egyéni és a női páros versenyeket rendezték. A teljes magyar csapat feszült neki reggel tíz órától a versenynek. Voltak olyanok, akiknek nehéz napjaik voltak. Ilyen volt Rucska József is, aki komoly gyomorrontás után, ráadásul az első meccsen kénytelen volt kiállni. Rucska elmondta nekünk, már az is komoly erőpróba volt számára, hogy teljes odaadással tusjon a dobóléc mögé állni. Nem volt jó napja, ez pedig a játékán is látszott, az ír John O’Shea-től gyakorlatilag simán kapott ki 4-1-er és esett ki az első körben.

Petrács Gábor kiválóan kezdett, 2-3-ról fordított a gibraltári Anthony Lopez ellen – akit a csapatversenyben is legyőzött – és a döntő legben 101-es kiszállóval továbbjutott. Aztán kicsit túlizgulta a katalán Josep Arimany elleni meccset és 4-1-gyel esett ki. Dühös is volt, több volt ebben a meccsben.

Takács Gábornak egy meccs jutott, de az milyen volt. 3-1-re is vezetett a skót Euan Callender ellen, aki a szerda estét egy budapesti klubban múlatta, de így is össze tudta kapni magát. Taki átlaga a negyedik leg végén még 102 fölött állt. Még sosem láttunk senkit 116-ról két T19-cel és egy D1-gyel kiszállni, de Takács ezt is megmutatta. Mégsem sikerült a győzelem. A mindent eldöntő legben Taki két triplával tette le magát 36-ra, de Callender a 85-öt két nyíllal kidobta. Ez van.

Székely Pali sem jutott túl a legjobb 64-en. Kicsit hullámzó teljesítménnyel, de azért simán verte 4-1-re a török fiatal srácot, Ögüzhan Kayát 4-1-re, de aztán jött egy komoly BDO-s tapasztalatokkal rendelkező ír, Michael Marney és 4-2-vel ment tovább.

Ami a férfi egyest illeti, egészen a döntőig játszották a meccseket csütörtökön. Van meglepetés, bőven. Nincs angol, vagy skót a döntőben. Ahol majd a cseh Pavel Jirkal és az ít Martin Neneghan fog találkozni. A főtáblára a litvánok Európa Tourt is megjárt játékosa, Daris Labanauskas is lejutott, de csak a negyeddöntőig jutott. John O’Shea-t éppen a cseh Jirkal győzte le, ahogy a skót Alan Soutart is, aki egy nappal a verseny előtt a Prince of Dartsban szívószállal dobott 180-at. SZÍVÓSZÁLLAL. Hát ilyen volt a férfi verseny színvonal, Jirkal pedig óriási lehetőség előtt áll. Szombaton döntőznek.

Nézzük a női párosokat. Hihetetlen erős mezőny volt. Ihász Vera és Ölei Panka rögtön egy olyan finn párossal került szembe, akik valami döbbenetes módon dobták a tömeget, de amikor már számolni kellett, komoly gondban voltak. A kezünkben volt a meccs, még akkor is ezt éreztük Rucska Józsival, amikor éppen ők vezettek. Aztán hagytuk kifolyni a kezünkből a lehetőséget, pedig sokkal több esélyünk volt a duplákra, mint nekik. Füleg a végén elrontot D1 volt fájó. De van ilyen, semmi baj, egyéniben még lehet javítani.

Aztán ott volt az Erdei Nóra, Csombok Tina duó, ahol Tina úgy dobta 40-es kiszállókat, hogy a D5 és a D15 sokkal jobban ment, mint a D20. De sebaj, mert ők is meneteltek. A litván Rimkeviciute, Vaikutiene kettőst 4-2-re, majd a bolgár Ivanova, Mancseva duót 4-0-ra verték. Tényleg buzogtak az erőtől. De aztán a német Armstrong, Willkomm kettős sokkal jobb volt. Ahogy fentebb írtuk, ez van. De viszont. Egy magyar kettős eljutott az Európa-bajnokság legjobb 16 párosa közé. Ez óriási dolog. Ezzel foglalkozzunk.

Pénteken a férfi páros és a női egyéni jön. Este 17:15-től pedig a férfi csapatunk a svédekkel negyeddöntőzik. Aki teheti, jöjjön ki a MOM Pakrba, elkel a drukkolás. Nézzük, hogyan is alakul a pénteki program:

Férfi párosban

  • A Petrács, Takács kettős az osztrák Pietsching, Losan kettőssel kezd 13 órától
  • A Székely, Rukcsa kettős az észt Paal, Kruswee kettős ellen kezd 10 órakor, ha nyerünk, az olasz Sergi Catallo duó jön

Női egyesben

  • Ihász Veronika délben kezd Chumak Ganna ellen, ahogy Csombok Tina is Marija Buganovic ellen.
  • Ölei Annamária 11-től Ema Hawley ellen, Erdei Nóra is akkor Chelsea McMahon ellen

Bár csak délután leszünk a helyszínen, de mindenről időben be fogunk számolni. A férfi válogatott meccsét szöveges online-ban közvetítjük majd a helyszínről. Kövessétek a 9nyil.blog.hu-t.

7 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4514268131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Gamer 2018.10.03. 21:09:29

Sziasztok!
Nem akarlak bántani titeket,de ez már megint egy befejezetlen történet.
Hol a többi nap összefoglalója?
Döntők,eredmények? A magyar delegáció eredményei,értékelése?
Egyáltalán az egész verseny értékelése?

Denis Potvin 2018.10.03. 21:19:12

@The Gamer: Kedves Gamer. Részben igazad van, de mi több húron pendülünk, illetve hét meló mellett próbáljuk a legjobb tudásunk mellett tolni. Ha a Facebook oldalunkon lájkolsz minket, akkor látnod kellett volna, hogy lezártuk a történetet, igaz egy másik platformon. Úgy igyekezzük csinálni a munkánkat, hogy idejében és mindig elérjen mindenkit, amit mondani szeretnénk.
Tehát, a befejezés ez volt:
index.hu/sport/2018/09/29/darts_europa-bajnoksag_budapest/
index.hu/video/2018/09/30/darts_bajnoksag_sport/

És a facebook oldalunk:
www.facebook.com/9nyilblog/

Köszi szépen a kitartó türelmedet.

The Gamer 2018.10.03. 21:30:34

@Denis Potvin: Ahhhh...... Basszus Denis!
Nincs Facebookom(elvi okok miatt),de most már komolyan kellene egyet csinálnom.
Hát minden esetre köszönöm a gyors reakciót,és a linkeket.
A türelmet tőlem mindig megfogjátok kapni,mert attól függetlenül,hogy meló mellett,több húron pendülve csináljátok nagyon is jó.
De én is meló,és család mellett edzek,de sosem hagyom félbe,sehol sem.
Ahogy a versenyeken sem tudom azt mondani két leg után,hogy "jól van majd folytatjuk máshol"!

Denis Potvin 2018.10.03. 21:35:56

@The Gamer: Jogos, amit mondasz, de tényleg ott még nem tartok, hogy ugyanarról kétszer két helyen megírjam, ugyanazt, nem a tehetség, tényleg csak az idő hiánya. De rajta vagyok. Kössz a buzdítást.

The Gamer 2018.10.03. 21:46:52

@Denis Potvin: Nem gond! Sajnos az idő sosem elég. De ezentúl az Indexet is figyelem.
Így egyszerűbb lesz. De lenne egy személyes kérésem/kérdésem!
Fel tudjuk venni a kapcsolatot valami más módon?
Nagyon sok infód van ami engem érdekelne,és talán nekem is vannak számotokra.

Denis Potvin 2018.10.03. 21:51:57

@The Gamer: írj ide: zcsizmazia66@gmail.com

The Gamer 2018.10.03. 21:56:04

@Denis Potvin: Rendben! Köszönöm,jelentkezem.
süti beállítások módosítása