9 Nyíl

Alakul a világbajnokság mezőnye

2018. október 08. 10:58 - Denis Potvin

A hétvégén három olyan versenyt is rendeztek, amelyek az év végi, William Hill PDC-világbajnokságra selejteztek. Három olyan játékos is sikerrel vívta meg a selejtezőket, akik még sosem szerepeltek PDC-vb-n. Olyan Pro Tour-kártya birtokosok, mint Ronny Huybrechts, Christian Kist, Sven Groen és Dirk van Duijvenbode lemaradnak idén az Ally Pallyról.

do7cyabxgaenrpm.jpg

A Nyugat-európai, a Dél-kelet európai, valamint a Északi-balti térség kvalifikációit rendezték a hétvégén. A Dél-kelet európai selejtezőben testvérpárharc volt, végül Rowby-John Rodriguez 6-4-re verte fiatalabb testvérét, Rusty-Jake Rodriguezt. Rowby-John 2015, 2016 és 2017 után lesz megint ott a vb-n.

Meglepetésre a Nyugat-európai térség bajnoki címét Yordi Meeuwisse vitte el. Magic Meeuwisse a döntőben Fabian Rosenbrand ellen nyert 6-3-ra, először lesz ott a vb-n- A 30 éves játékos a szezon előtt veszítette el a Pro Tour kártyáját, Challenge Torurokon ért el szép eredményt, jelenleg a 118. az Order of Meriten.

do5q7aqx4aa9j_u.jpg

Az Északi-Balti régióból két jól ismert játékos jutott el Londonig. A litván Darius Labanauskas és a Budapesten, a WDF Europe Cupon a magyarok ellen a svédek színeiben is színpadra lépett Daniel Larsson lehet ott. A tíz állomásból álló, a térség Pro Tourjában végeztek az első két helyen. Mozgalmas hétvégéjük volt, hiszen két, már 2019-es European Tour selejtezőt is megrendeztek, amelyeket Kim Viljanen, illetve Madars Razma nyert meg.

Razma lett az első lett dartsos, aki Pro Tour-kártyát nyert. Ő nyerte az utolsó két Pro Tour-versenyt is, de ezzel is csak a harmadik helyre tudott kapaszkodni. Larsson kettő, Labanauskas négy BDO-világbajnokságon szerepelt eddig, PDC-re most jutottak el először.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5214288731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása