9 Nyíl

Csak a szokásos csillaghullás és meglepetés győztes

2018. október 20. 18:30 - Dart Major

PDC Players Championship 21 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

Utolsó előtti fordulójához érkeztek az idei Players Champioship küzdelmei. Aki még szeretne a Pro Tour ranglistán (és persze a világranglistán) javítani annak életbevágó a jó szereplés az év ezen szakaszában. Mégis néhányan úgy gondolták, hogy kihagyják ezt a versenyt. Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price, Cristo Reyes, Max Hopp, Raymond van Barneveld sem indult el ezen a tornán. Ettől függetlenül a mezőny szokás szerint erős volt, nézzük meg kinek hogyan sikerült a mai nap.
players-championship_5.png

Első forduló:
Cseppet sem meglepő módon ismét lefőtt a kávé már a legelején néhány komoly névnek. A legnagyobb vesztes Rob Cross lett aki Gabriel Clemens ellen kapott ki 6-4-re. James Wade is elszállt, őt Zoran Lerchbacher verte meg szintén 6-4-re. Jelle Klaasen 6-3-ra kapott ki Bradley Brookstól, Alan Norrist 6-0-ra mosta le Benito van de Pas, Daryl Gurney pedig 6-3-ra bukta el a Simon Preston elleni ütközetet. Kim Huybrechts is pakolhatott, őt Ted Evetts verte meg 6-3-ra. Az idősebb Huybrechts számára is rövid volt a nap, Dave Chisnall ugyanis 6-0-ra kiütötte Ronnyt. Jonny Clayton is kapott egy méretes 6-1-es ruhát Christian Kisttől, Steve West pedig Kirk Shepherd ellen maradt alul. A nagyok közül Gary Anderson (110-es átlaggal) és Ian White is 6-1-es győzelmet értek el, Adrian Lewis döntő legben verte Brendan Dolant, Simon Whitlock két leggel volt jobb Alan Tabernnél, Stephen Bunting 6-4-re nyert Ron Meulenkamp ellen, Michael Smith pedig három leggel nyert többet mint Devon Petersen. Krzysztof Ratajskit is meghívták a versenyre, és ha már elment akkor 6-3-ra elverte Madars Razmát. 
Az első kör nagy nyertese Andrew Gilding lett, aki egyrészt nyert Mark Dudbridge ellen, ráadásul dobott egy kilenc nyilast is.

Második forduló:
Nem állt le a csillaghullás, újabb nagy nevek fejezték be a versenyt. Ian White 6-3-ra kikapott Jarred Cole ellen, Simon Whitlock döntő legben bukott a Willam O'Connorral vívott mérkőzésén. Kyle Anderson sem járt jól, őt Ryan Meikle verte meg. Justin Pipe számára is véget ért a torna, őt a nagy öreg Steve ütötte el a továbbjutástól. Nathan Aspinall nagy halat fogott, ugyanis döntő legben megverte Chisnallt. Gilding nem lankadt kilenc nyilasa után, ebben a fordulóban Joe Cullent verte meg. Darren Webster 106-os átlagod hajítva lenullázta van de Past, Gary Anderson izzadva de megverte Jamie Hughest. A mérkőzésen Gary 190-es átlagot dobott, Hughes teljesítménye pedig 105-ös volt. Nem semmi. Michael Smith és Luke Humphries is nagyot mentek, Smith 106-os, ellenfele 103-as átlagot ért el, végül döntő legben Smith nyert. Ratajski pedig simán, 100-as átlaggal legyőzte Kirk Shepherdet. Danny Noppert, Stephen Bunting, Martin Schindler és Adrian Lewis egyaránt négy leget verve ellenfelükre mentek tovább. A nagy öreg Terry Jenkins is sikerrel vette a kört, neki egy 6-3-as győzelem jött össze Lerchbacher ellen.

Harmadik forduló:
Ratasjki barátunk nem engedett ki és megverte James Wilsont 6-4-re. Ennél is nagyobb bravúrt hajtott végre Ricky Evans aki 6-5-re legyőzte Gary Andersont. Stephen Bunting nagyon simán 6-1-re verte meg Danny Noppertet, Vincent van der Voort 6-2-re nyert Darren Webster ellen, Michael Smith pedig 6-1-el lépte le Jamie Cavent. Adam Hunt meglepetésre megverte Jermaine Wattimenát és így bejutott a legjobb tizenhat közé. Mensur Suljovic honfitársát Rowby-John Rodriguez győzte le 6-2-re és jutott tovább. Terry Jenkins is besétált a tizenhatba miután 6-3-ra nyert Meikle ellen, ráadásul 101-es átlaggal. Szóval nem felejtett el játszani a jó öreg Terry. Steve Beaton pedig lazán hozta az Aspinall elleni mérkőzést, így a Bronz Adonisz is nyolcaddöntőt játszhatott.

Nyolcaddöntők:
A nyolcaddöntők kettő kivételével nagyon simán alakultak. Hogy pontos legyek két 6-5-ös eredmény született. Az egyiken Chris Dobey verte meg John Hendersont, egy olyan meccsen ahol 90-es átlag alatt maradtak a felek. A másik döntő leges partit Stephen Bunting nyerte Michael Smith ellen. Smith hiába dobott 98-as átlagot nem bírt ellenfelével. A többi mérkőzés sokkal simább volt. O'Connor 6-1-el lépett túl Dimitri van den Berghen, méghozzá úgy, hogy az ír játékos 108-as átlagot dobott. Mensur is ilyen arányban nyert van der Voort ellen, ami nem csoda, hiszen Mensur 106 pontot átlagolt. Két rutinos harcos csapott össze a Beaton - Jenkins mérkőzésen, előbbi tudott 6-2-re diadalmaskodni, mégpedig 105-ös átlaggal, de Jenkins 98-as mutatója sem nevezhető rossznak. Krzysztof Ratajski három leggel bizonyult jobban Cameron Menziesnél, ahogyan Ricky Evans is ilyen különbséggel verte Stephen Burtont. Martin Schindler pedig hozta a papírformát Adam Hunt ellen és nyert 6-3-ra.

Negyedöntők:
Ratajski semmi sem bízott a véletlenre és 95-ös átlaggal 6-4-re megverte O'Connort. Steve Beaton és Ricky Evans döntő legig húzták a mérkőzést, amit a 99 pontot átlagoló Bronz Adonisz tudott megnyerni. Chris Dobey kihasználta, hogy Buntingból sokat kivehetett az előző kör és simán 6-2-re megverte a korábbi világbajnokot. Martin Schindler és Mensur Suljovic összecsapása meglepetéssel ért véget, hiszen a német ifjonc 6-4-re megverte a "csak" 89-es átlagot dobó osztrákot.

Elődöntők:
Óriási meccset hozott a Beaton - Ratajski találkozó. Az angol játékos 5-1-re is vezetett, három öt köröst és egy négy köröst is dobva. Ám a lengyel nem adta meg magát és négy tizenöt nyilast dobva fordított és nyert 6-5-re. Ratajski átlaga 97,9 pont volt és ehhez jött egy 40%-os kiszállózás, míg Beaton 98,6 ponton és 45%-os kiszállózáson állt meg. Nem volt semmi találkozó az biztos.
A Dobey - Schindler mérkőzés nem hasonlított a másik elődöntőre. Itt Dobey lépett el 3-1-re majd 4-2-re és ezt a különbséget a német nem tudta ledolgozni. Pedig Schindler hét ponttal jobb átlagot dobott, de 29%-os kiszállóval nem lehet nyerni egy Dobey szintű játékos ellen.

Döntő:
Ratajski - Dobey döntő. Hát nem ez volt a papírforma a torna előtt maradjunk ennyiben. Sokat nem tudott egymásról a két dartsos, hiszen először csaptak össze a statisztikák szerint. A mérkőzést egy tizennégy és egy tizenegy nyilassal kezdte az angol, szóval jól kapta el a fonalat. Ám  a puskapor itt elfogyott. Bár ez nem feltétlen az ő sara. A  Lengyel Sas ugyanis dobott két tizenegy nyilast, egy tizennégy nyilast és még három hat köröst, vagyis 6-2-re győzött. Ratajski 99,8-as átlagot dobott, ráadásul 67%-al szállt ki és ez bőven elég volt a győzelemhez. Dobey meccse a duplákon ment el, hiszen "csak" 33%-al találta el a duplákat, átlaga 94, 7 volt ami nem rossz teljesítmény.
Krzysztof Ratajski idei második tornagyőzelmét aratta, így elmondható, hogy nem csak kelet-európai szinten kiemelkedő játékos, de végérvényesen megérkezett a PDC kőkemény mezőnyébe. Annak is a jobbik felébe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7014312419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása