9 Nyíl

Duplázás lengyel módra

2018. október 21. 19:01 - Dart Major

PDC Players Championship 22 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

Némileg elkeseredve konstatáltam, hogy eljött ez a nap is. Vagyis véget ér az idei Players Championship sorozat. Jól elment az idő, bár így legalább közelebb vagyunk a világbajnokság kezdetéhez. A 2018-as sorozat hozott bőven meglepetés győzelmeket, akadtak kilenc nyilasok is, láthattunk kiváló színvonalú mérkőzéseket, és olykor bődületes átlagokat is. Lássuk mi történt az utolsó fordulóban:
players-championship_5.png

Első forduló:
Rögtön az elején az egyes kiemelt Ian White befejezte a versenyt, mert döntő legben kikapott Devon Petersentől.  Alan Norris pocsék idei éve továbbtart, most épp Chris Dobey verte meg 6-2-re. Simon Whitlock 6-4-re kapott ki Rowby-John Rodrigueztől, Joe Cullen 6-5-re bukott el Terry Temple ellen. Justin Pipe 6-3-ra kikapott Martin Schindlertől, bár ez már nem is meglepő. Darren Webster is kiszállt, őt Diogo Portela verte meg 6-5-re. John Henderson sem tudott pontokat gyűjteni, neki a 106,1-es átlagot összehozó Kevin Painter jelentette a végállomást. A nagyok közül Mensur 6-2-re verte Tony Newellt, Rob Cross döntő legben nyert Mickey Mansell ellen, Krzysztof Ratajski ma is összefutott Cameron Menziessel, és megint a lengyel játékos győzött. Daryl Gurney 6-3-ra verte Dimitri van den Berghet, Steve Beaton szintén ilyen arányban győzött Simon Preston ellen, Kim Huybrechts döntő legben verte meg Jamie Lewist. Rajtuk kívül Bunting, Wade, King, Chisnall, Thornton és Adrian Lewis is továbbment. Jimmy Hendriks pedig összehozott egy kilenc nyilast, amiért jár a kalapemelés. Említést érdemel még Tony Alcinas is aki 106-os átlaggal hozta a saját mérkőzését. A Burton - Noppert meccs sem volt rossz, itt Burton nyert 6-5-re de mind a ketten 100-as átlag felett dobtak.

Második forduló:
Csak a szokásos, vagyis megint az esélytelenebbek nyertek a következő meccseken: Jamie Bain - Dave Chisnall 6-3, Davy van Baelen - Vincent van der Voort 6-5, Vincent Kamphuis - Stephen Bunting 6-2 (Kamphuis 78-as átlaggal nyert), Jan Dekker - Rob Cross 6-2. Hát aki ezeket a meccseket megjátszotta és eltalálta azelőtt megemelem minden fejfedőmet. Michael Smith viszont nem bukott hanem 6-0-al lemosta a mindössze 70-es átlagot produkáló Hendrikset. Ezzel szemben Smith 106-os átlag fölött termelt. Steve Beaton óriásit játszott és 106,5-es átlagot dobott és nyert a 103-as átlagot hajító Darren Johnson ellen 6-2 arányban. Jamie Hughes 6-4-re nyert Klaasen ellen, Adrian Lewis döntő legben verte meg Robert Thornton, Mervyn King pedig 6-4-re győzött Andrew Gilding ellen.

Harmadik forduló:
Ebben a körben a nagyok nem hibáztak, ami némileg meglepő. Talán csak Mervyn King veresége Ricky Evans ellen érdekes, bár Rapid Ricky mostanában jó formában játszik. Adrian Lewis 6-3-ra nyert Jamie Hughes ellen (pedig Hughes 95,3-at átlagot hozott össze), Gurney ugyanilyen arányban verte Mark Webstert, Wade 6-4-re nyert Ronny Huybrechts ellen (ez volt az első meccs ahol Wade 95-ös átlag felett dobott a mai nap), Kyle Anderson pedig 6-4-re verte Jan Dekkert. Kevin Painter megverte Diogo Portelát, Ratajski pedig Terry Temple ellen tudott nyerni. Michael Smith rangadót nyert Kim Huybrechts ellen (6-4) és jutott a legjobb tizenhat közé. Mensur pedig  104,2-es teljesítménnyel sima 6-2-es győzelmet ért el Matthew Edgar ellen.


Nyolcaddöntők:
Kyle Anderson parádés 108-at átlagot hajított és nyert 6-0-ra Jermaine Wattimena ellen. Michael Smith 6-3 arányban megverte Steve Beatont, Luke Humphries pedig átgázolt Chris Dobey-n és nyert 6-1-re. James Wilson döntő legben tudta megverni Gabriel Clemenst, Adrian Lewis pedig 89,9-es átlaggal 6-3-ra nyert Jamie Bain ellen. Mensur simán verte Paintert aki nagyon elfogyott és alig 80-as átlagot ért el. James Wade 6-4-re nyert Ricky Evans ellen és jutott tovább. És a végére a slusszpoén: Ratajski - Gurney 6:4. A lengyel ász 98,8-as átlagot dobott ami a mai legjobb teljesítménye volt.


Negyeddöntők:
Kyle Anderson és Mensur Suljovic parádéztak. De tényleg. Anderson átlaga 113 pont lett,  Mensuré 108,6. Az ausztrál három négy és három öt köröst dobott, kiszállt 127-ről. Az osztrák játékos két négy és két öt köröst dobott. Csodálatos mérkőzés volt. Luke Humphries is odatette magát és 98,1-es teljesítménnyel 6-5-re megverte James Wilsont. Adrian Lewis és James Wade rangadót játszottak a szó legszorosabb értelmében. Mind a ketten dobtak négy köröst, Wade 124-ről Lewis 144 is kiszállt. A meccset a 97,9-es átlagot dobó Lewis nyerte.
Lengyel barátunk pedig folytatta a menetelést. Ezúttal Michael Smith ellen győzött 6-4 arányban. Ratajski dobott egy tizenegy nyilast, átlaga 97,9 pont lett. Ami magasabb is lehetett volna ha jobban száll ki a Lengyel Sas, hiszen a hat duplát tizenhat kísérletből hozta össze. Smith 90-es átlaga és 36%-os kiszállózása messze elmarad attól amit tőle megszoktunk.

Elődöntők:

Adrian Lewis jól időzítette a formát és az elődöntőben dobta a nap eddigi legjobbját. Nevezetesen 101,8 pontos átlagot. 3-3-ig Humphries és Lewis fej-fej mellett haladtak, ám ekkor Jackpot egymás után küldött 12-15-14 nyilas leget és behúzta a mérkőzést. Humphries pedig elmondhatja, hogy lejátszotta első elődöntőjét a nagyok között.
Nehéz szavakat találni Krzysztof Ratajski hétvégéjére és most megint rápakolt egy lapáttal és 6-4-re megverte Kyle Andersont. Az ausztrál játékos igen elfáradhatott az előző fordulóban így most csak 88-as átlagot és 26%-os kiszállózást hozott össze. A Lengyel Sas 93,5-es átlagot (106-os első kilenc nyíl) és 33%-os kiszállózást hozott össze. 

Döntő:
Adrian Lewis és Krzysztof Ratajski első mérkőzésére került sor. Lewis jó régen nyert tornát, Ratajski pedig óriási teljesítményt pakolt le tegnap és ma. Kiválóan indult a mérkőzés, a lengyel tizenkét nyilasára Lewis egy tizenhárom nyilassal felelt, majd jött két öt körös játék. Az ötödik legben csak egy hat körös jött a lengyeltől, erre Lewis dobott egy újabb tizenöt nyilat. A szoros állás megmaradt 4-4-ig, ekkor a lengyel hozta a saját kezdését, majd a tizedik leget hátsó pályáról hozva megnyerte a mérkőzést.
Duplázni tudott tehát Krzysztof Ratajski, ami óriási dolog, hiszen ez idén ez csak van Gerwennek és Gary Andersonnak sikerült. Ezzel a hétvégével Ratajski biztosította helyét a Players Championship döntőjében, és persze ott lesz a világbajnokságon is. Valamint a TOP 64 és a Tour Card is már szinte a lengyel zsebében.

A Players Championship végeredménye, a legjobb 64 játékos lesz ott a döntőben.
pcom_6.jpg

Így fest az aktuális világranglista:
oom_9.jpg
Burton DeWitt számítása szerint így fog kinézni a VB mezőnye. Ebből a Pro Tour ranglista ami fix.
vb_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2914312417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása