9 Nyíl

Mire megy a világbajnokság egyik legrutinosabbja?

2018. december 03. 09:42 - Denis Potvin

A PDC-világbajnokság résztvevőinek arcképcsarnoka – 2. rész

Rövidesen kezdődik a William Hill PDC-világbajnokság. Jó szokásunkhoz híven, több részben foglalkozunk a világbajnoksággal. Korábban megtettük ezt a történetének a felelevenítésével, a legfontosabb meccsekkel és foglalkoztunk már a résztvevőkkel is. Most is ezt tesszük. A következő 12 napban, egészen a vb kezdéséig végigvesszük azt a 96 játékost, aki eljutott az Ally Pallyba és aki osztozni fog majd a 2,5 millió fontos összdíjazáson is. Az első rész után újabb nyolc játékost mutatunk be, közte olyat is, aki már 22 vb-n szerepelt eddig. 

pdc_1_1.jpg

Daniel Larsson

A svéd fiú a PDC Nordic & Baltic selejtezőjéből érkezett, amely egy több fordulós sorozat volt és az első kettő jutott ki a vb-re (Darius Labanauskas volt a másik, őt a következő részben mutatjuk be). Larsson jó ismerősünk, hiszen a World Cup of Darts-résztvevő és járt Budapesten is a WDF Europe Cupon is, ahol a svéd csapattal első lett. Ebben az évben a legnagyobb sikere, hogy megnyerte a PDC Nordic & Baltic egyik dániai, svédországi  versenyét is. Az évet szinte csak ennek a sorozatnak különböző állomásain, illetve az European Tour-selejtezőkben versenyezte végig. Egy ET-versenyre el is jutott. Két BDO-vb-je után a PDC-re először jutott el, Robert Thornton lesz az első ellenfél, aztán jöhet Kim Huybrechts.

dlarrson.jpg

Paul Lim

Ki ne ismerni a sportág nagy öregjét, aki már akkor versenyzett, amikor sokan még meg sem születtek. 1973-ban indult a karrierje és az 1982-es BDO-világbajnokságon már ott volt. A BDO-ban összesen 12 vb-n, a PDC-ben az 1997-es bemutatkozása óta 10 vb-n szerepel. Tavaly a második körben esett csak ki. Az első volt, aki világbajnokságon kilencnyilast dobott, 1990-ben, a BDO-ban, a Jack McKenna elleni meccsen, amelyért akkor 52 ezer fontot kasszírozott. A PDC Asian Tourról kvalifikálta magát. Kiváló softjátékos is, az év nagy részében ilyen versenyeken indult, döntős volt a Las Vegas-i Soft Tip Dartslive-ban is. A vb-n Ross Smith ellen kezd, majd jöhet Daryl Gurney.

story_paul_lim_thumb01.jpg

Jüancsün Liu

A PDC China Qualifierről jutott el a vb-re a 36 éves kínai dartsos, aki már 2016-ban ott volt a PDC World Cup of Dartson. Egy kört mentek, aztán jöttek az angolok Taylorral és Adrian Lewisszal és 2-0-s vereség lett a vége. Tavaly is ott volt a páros-világbajnokságon. Az ideri Sanghai Mastersen Gerwyn Price-tól kapott ki 6-2-re. Az étterem tulajdonos dartos élete első világbajnokságán Brendan Dolannal játszik majd és ha nyert, akkor Mervyn King lesz az ellenfele.

724e45f6-7e62-4a57-a49d-3427ab65f5d5_liu-yuanjun-001_full.jpg

Jim Long

Az 50 éves játékos a Championship Darts Circuit sorozatában lett 2018-ban a legmagasabban rangsorolt kanadai, amely élete első világbajnoki szereplését hozta el. A bajnokság 10 fordulójában vett részt, egyszer döntős volt, négyszer pedig az elődöntőig menetelt. Részt vett még a North American World Series selejtezőjében is, ott a negyeddöntőig jutott. Long majd Mickey Mansell ellene debütál a vb-n, a következő ellenfele Benito van de Pas lesz, ha nyer.

jimlong.jpg

Noel Malicdem

A fülöp-szigeteki játékos is a PDC Asian Tourról jutott ki és ő is először lesz az Ally Pally vendége. Kiváló évet tud eddig maga mögött, hiszen a sorozatban Japánban és Kínában is nyerni tudott, egyszer a döntőig menetelt és a kilenc állomás mindegyikén legalább a negyeddöntőig eljutott. Bravúros győzelmei mellett Dél-Koreában kilencnyilast dobott, a manilai versenyen 110,51-es átlagot produkált. Utolsó 15 meccséből 13-at megnyert. Így aztán nem biztos, hogy könnyű dolga lesz Jeffrey de Grafnak az első fordulóban a vb-n. Ha a fülöp-szigeteki nyerni tud, az ausztrál Kyle Anderson következhet neki.

e2ba7ba2-d31d-443d-9099-7cc43161285c_malicdem-noel-002_full.jpg

Robert Marijanović

A németországi születésű horvát játékos a German Superleague bajnokaként jutott ki a világbajnokságra, amely már a harmadik lesz neki. Az eddigi kettőn még nem tudott nyerni, 2013-ban Daryl Gurney-től, 2015-ben Stephen Buntingtól kapott ki. A 38 éves dartsos már az angliai Pro Tour versenyeken kamatoztatja képességeit. Szinte valamennyi versenyen elindult, így Pro Tour Card European qualifyingon, a UK Open kvalin, valamint European Tour selejtezőkön és természetesen a Players Championshippen is. A vb-selejtezőben Dragutin Horvat ellen nyert a döntőben és jutott el az Ally Pallyba. A 2013-as PDC World Cup of Dartsban negyeddöntős volt, idei legnagyobb sikere pedig, hogy a Pro Tour Card-selejtezőben háromszor is negyeddöntőbe került, valamint hat PDC European Tourra kvalifikálta magát. Robrt North lesz a vb-n az első ellenfél, Steve West jön majd a győztesnek.

marjanovic.png

Yordi Meeuwisse

A 30 éves a holland Western Europe Qualifierből került ki a vb-re. 2013-tól a BDO-ban, majd 2016-tól a PDC-ben versenyez, ahol a Qualifying Schoolban egyből Pro Tour kártyát nyert. Hasonló utat járt be ebben a szezonban, mint Marijanović, szinte ugyanazokon a versenyeken gyűjtögette a pontjait, mint a német. Tornát ugyan nem nyert, de komolyabb eredményei azért voltak. A 9. Challange Touron a döntőbe jutott, ahol Cody Harristól kapott ki. Challenge Touron volt még egy elődöntője és két negyeddöntője is. A vb-selejtező döntőjét Fabian Roosenbrand ellen nyerte meg. A German Darts Grand Prix volt az egyetlen ET-torna, amire kikvalizta magát. Az ír William O’Connor ellen kezd a vb-n, nem esélytelenül, majd James Wilson lehet a következő ellenfél.

yordi-meeuwisse.jpg

Geert Nentjes

Az ugyancsak holland játékos Ted Evetts mellett a PDC Development Tourról selejtezte magát a vb-re. Mind a 20 versenyen elindult, ebből háromszor volt döntős, háromszor pedig a legjobb négyig ment. Az összesített rangsor negyedik helyén végzett, de mivel az előtte álló Luke Humphries és Dimitri Van den Bergh más utón jutott el a vb-re, így kedvezett neki a szerencse. Bravúrosan indult az éve, hiszen a UK Open selejtezőjét is eredményesen vívta meg, de ott Darryl Pilgrim ellen egyből kiesett. Az idei junior-világbajnokságon csoportját megnyerte, majd Brian Raman és Justin Smith ellen is nyert, végül a döntős Martin Schindlertől kapott ki. A vb-n Nathan Aspinall ellen kezd, Gerwyn Price lehet a következő ellenfele.

nentjes_pdc_wk_jeugd.gif

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr214415600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása