9 Nyíl

Mire mennek a Pro Tour-sztárjai a világbajnokságon?

2018. december 06. 11:10 - Dart Major

A PDC-világbajnokság résztvevőinek arcképcsarnoka – 6. rész

Rövidesen kezdődik a William Hill PDC-világbajnokság. Jó szokásunkhoz híven, több részben foglalkozunk a világbajnoksággal. Korábban megtettük ezt a történetének a felelevenítésével, a legfontosabb meccsekkel és foglalkoztunk már a résztvevőkkel is. Most is ezt tesszük. A következő 12 napban, egészen a vb kezdéséig végigvesszük azt a 96 játékost, aki eljutott az Ally Pallyba és aki osztozni fog majd a 2,5 millió fontos összdíjazáson is. Az aktuális (és a következő két) részben az idén a Pro Tour sorozaton jól teljesítő játékosok következnek.
pdc_1_1.jpg

Gabriel Clemens (9)
A német játékos abszolút újonc, hiszen januártól PDC tag, így a mostani az első vb-je lesz. Viszonylag jól alkalmazkodott a Players Championship szériához, hiszen döntőt, elődöntőt és negyeddöntőt is játszott. Összesen csak hat alkalom volt amikor nem nyert pénzt a szériában, ami első idényében nem rossz mutató. A nagy tornák közül a UK Openre és a P.C. döntőjére jutott ki, előbbin a 64, utóbbin a legjobb 16 között esett ki.

Ryan Joyce (10)
Joyce szintén totál újonc, első évében a "profik" között rögtön összehozott egy vb indulást érző 10. helyet a Pro Tour rangsorban. Nem is véletlen ez, hiszen öt alkalommal jutott ki European Tour állomásra és minden versenyen tudott egy kört menni. A Players Championship sorozatban pedig volt elődöntője, negyeddöntője és hat darab nyolcaddöntője is. Nagy tornák közül csak a P.C. Finals jutott neki, ám ott már a 64 között búcsúzott a BDO Gold Cup korábbi győztese.


Richard North (11)
North már 2011 óta edződik a PDC-ben, ám az idei csak a második világbajnoksága lesz. Az "Oroszlánszívű" ért el szép eredményeket idén amiknek köszönhetően lesz ott újra a vb-n. A European Darts Trophy és a European Darts Open volt a két legjobb versenye, ezeken bejutott a legjobb négy közé. Ott volt a World Matchplayen és Players Championship Finalsön is, ám ezeken a tornákon hamar kiesett. Viszont a European Champiosnhip küzdelmein bejutott a legjobb tizenhat közé. 


Keegan Brown (12)
A még mindig csak huszonhat éves angol rutinosnak számít, hiszen a mostani negyedik világbajnoksága lesz. Tavaly elment a legjobb tizenhatig, ami junior világbajnoki címe mellett legnagyobb sikere a PDC-ben. Az idei Pro Tour rangsorban elcsípte a tizenkettedik helyet. Jutott elődöntőbe, negyeddöntőbe és nyolcaddöntőbe is P.C. versenyeken, a German Darts Grand Prix-en pedig a legjobb nyolcig küzdötte el magát. A UK Openen, a World Matchplayen, a Grand Slamen és a Players Championship Finals csatáiban is részt vett, minden alkalommal a legjobb 32 jelentette a végállomást.


Mickey Mansell (13)
Az észak-ír játékos nem ma kezdte a szakmát, hiszen nyolc éve PDC tag, előtte pedig négy évig a BDO-ban szerepelt. Idén nem kis meglepetésre megnyerte a nyolcadik Players Championship fordulót, ami legnagyobb eddigi eredménye. További két negyeddöntős szereplést hozott idén össze ebben a sorozatban, és még két E.T. szereplés is összejött neki. A nagy tornák közül a UK Openen hamar kiesett (emlékezetes kép volt, hogy sapkában játszott a hideg miatt), a P.C. Finals pedig az első meccsel ért véget számára.

Robert Thornton (14)
A világ dicsősége múlik és ezt tudja a World Grand Prix és UK Open győztes, PDC és BDO vb-n negyeddöntős skót méregzsák is. Mondjuk ki: nem megy a derék Robertnek amit bizonyít, hogy idén a TOP 32-ből is kipottyant. Idén a UK Openen már a 64 között kiesett, a Grand Slamre selejtezőt elbukta, és győzelem nélkül zárta a Players Championship Finalst is. Isten igazából két E.T. nyolcaddöntőn és egy P.C. negyeddöntőn kívül nem tud mit felmutatni idén.

Jan Dekker (15)
A korábbi kétszeres BDO vb elődöntős holland játékos harmadik PDC világbajnokságára jutott ki az idei Pro Tour ranglistáról. Zömében ezt annak köszönheti, hogy nyolc European Tour állomásra eljutott. Ezek közül a German Darts Championship sikerült a legjobb, itt nyolcaddöntőt játszhatott. A Players Championship sorozatban egy negyeddöntő és egy nyolcaddöntő ami vele kapcsolatban feljegyezhető. Az viszont tanulságos, hogy Dekker nyolcszor jutott 32-be és ezzel összesen 8.000 fontot keresett, de ez is bőven elég volt kijutni a világbajnokságra.
 
Nathan Aspinall (16)
A korábbi junior vb ezüstérmes Aspinall is az idei tornagyőztesek közé tartozik, mivel a tizennyolcadik Players Championship versenyt meg tudta nyerni. Hogy ez milyen meglepő azt igazolja, hogy a többi versenyen csak kétszer jutott a legjobb tizenhatba, hét alkalommal pedig nyeremény nélkül maradt. De a győzelem akkor is győzelem. A European Tour nem igazán ment neki, csak két versenyre tudott kijutni és ott sem alkotott maradandót.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5014437342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása