9 Nyíl

Barney elbúcsúzott a mezőnytől és a szurkolóktól

2019. március 28. 23:38 - matyi96

Premier League 2019 - 9. forduló, Rotterdam - összefoglaló

Ritka, hogy 24 órán belül két Premier League fordulóról írunk, de ilyen ez, amikor Rotterdamba költözik a Premier League mezőnye. Összességében nem unatkozhattunk ma sem, igaz a színvonal ezen a héten lehetett volna egy picivel jobb is, de ne legyünk telhetetlenek. A mai nap "fénypontja" a Barney-MvG összecsapás volt, Barneveld elbúcsúzott a PL-től és a holland szurkolókhoz is volt egy-két kedves szava. 

skysports-darts-rotterdam-premier-league_4248569.jpg

Daryl Gurney - Mensur Suljovic 7-3

A tegnapi napon sem Gurney, sem Suljovic nem játszott túl jól, ehhez képest mindketten két ponttal gazdagodtak. A mai napon csak egy játékos szerezhetett két pontot kettejük közül (vagy mindketten egyet-egyet). Kettejük közül Gurney volt az, aki jobb játékot mutatott, mint tegnap. Igaz átlagban Mensur is majd négy ponttal jobban teljesített, de ez annyira nem nagy feljavulás. Gurney nem esett abba a hibába, mint Cross tegnap, kihasználta a lehetőségeit, igaz a duplákkal olykor meggyűlt a baja. Suljovic-nak is lett volna esélye több lehet nyerni, viszont a duplák cserben hagyták őt ma. Azért a tíz legben dobott kilenc darab száznyolcvanasra nem panaszkodhatunk, ebből hatot Gurney dobott. Magabiztos játékkal tehát Daryl Gurney újabb két pontot zsebelt be, amivel már tizenegy pontos ő is. 

daryl_gurney_1.jpg

Peter Wright - Gerwyn Price 5-7

Pikáns meccsnek ígérkezett Wright és Price mérkőzése. A meccs első legjei a szenvedésről szóltak, mindketten érzékeltek "némi" kereszthuzatot, amit Wright már tegnap is jelzett (ahogyan James Wade is, ő le is vonult). Biztos nem kitalálták ezt a játékosok. A meccs két Price által behúzott leggel kezdődött, köztük akadt egy 147-es kiszálló is. Wright-nak sikerült egyenlítenie a következő két játékban, ő egy 118-as kiszállót mutatott be. Az egyenlítés után Wright kezdhetett, a leg végén 160-ról szállt ki. Ezt követően egészen 5-5-ig mindketten hozták a kezdéseiket. Ekkor Price csinált egy breaket, amivel nagy lépést tett a győzelem felé. Ő kezdett, és a végén Wright nagy hibáinak köszönhetően meg is nyerte a meccset. Price a meccs közben dobott hét tökéletes nyilat, majd nem sokkal később hat tökéletest. Wright bosszankodhat, mert a döntetlen meg lehetett volna neki bőven. Való igaz semmivel sem dobott jobban, mint tegnap, csak most nem a világelső volt az ellenfél.

gerwyn_price_2.jpg

Rob Cross - Jeffrey de Zwaan 7-4

A mai beugró a holland Jeffrey de Zwaan volt. A holland közönség természetesen becsülettel megünnepelte őt már a bevonulásnál is, aztán meccs közben is és a meccs végén is. Cross nehéz feladat előtt állt, azonban egy esetleges győzelem átmenetileg nagyon jó pozícióba repítette volna őt. De Zwaan óriási lázban kezdte a meccset, szórta a triplákat és a duplákat is. Kiszállókból például egy 151-est is bemutatott. Így nem meglepő tehát, hogy 3-1-es vezetésre tett szert a holland titán. Cross ekkor kezdett el kapaszkodni, olyannyira, hogy zsinórban megnyert öt leget, és természetesen ő sem maradt ki a száz feletti kiszállók parádéjából, ő egy 124-es bullost oldott meg. De Zwaan teljesítménye visszaesett, Cross ezt tudta kihasználni remek játékkal. 6-3 után még egy leget behúzott a hazai játékos, azonban a következő legben nem kegyelmezett a 2018-as világbajnok, behúzta a leget, a két pontot pedig zsebretette. Az átlagok mindkét oldalon viszonyolag jók voltak, Cross közel 95-öst dobott, míg Jeffrey 96 felett maradt, habár 107-nél is járt a meccs közben.

rob_cross_7.jpg

Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen 1-7

Egy élő legende búcsúzott ma a Premier League eseményétől, végleg. Raymond van Barneveld utolsó PL mérkőzését a hazai pályán, hazai közönség előtt játszhatta le, honfitársa és jó barátja Michael van Gerwen ellen. Talán ennél szebb búcsút nem is lehet elképzelni. Barneveld, aki éppen mostani ellenfele ellen tudta megnyerni a Premier League-et 2014-ben, nem a legszebb korszakát éli, ami a dartos illeti, azonban ne feledjük azokat az eredményeket, melyekkel büszkélkedhet. A mérkőzésről valójában sok mindent nem lehet elmondani. Barneveld se tegnap se ma nem játszott jól, ez az ő jelenlegi helyzetében nem is egyszerű. Alapvetően visszaesőben van a teljesítménye már évek óta, cukorbetegséggel küzd szintén évek óta. Jelenleg a magánélete sem a legtökéletesebb állapotban van, konkrétan válik. Szóval legyen annyi elég erről a meccsről, hogy Michael van Gerwen, ahogy szokta tette a dolgát és nyert. Barneveld-nek pedig jutott egy leg, valamint rengeteg szeretet, megbecsülés és tisztelet a közönség soraiból. 

raymond_van_barneveld.jpg

James Wade - Michael Smith 7-4

A nap utolsó meccsét James Wade és Michael Smith játszotta. Wade tavalyi szezon vége óta parádés formában játszik, megérdemelten tért vissza a Premier League-be ezt már most ki merem jelenteni. Smith műtétje óta nem az igazi, de vannak meccsek, amikor megvillantja klasszisát még így is, például tegnap. Ma azonban nem csak a mérkőzés elején bírta az iramot. Az első leget rögtön NYOLC TÖKÉLETES NYÍLLAL kezdte a világbajnoki runner-up, azaz a duplát hibázta el a tökéletes leghez. Kár érte. Óriási tempóban folytatták a meccset, mindketten 108 körül mozogtak. Aztán szépen lassan helyrerázódtak az átlagok. Fej-fej mellett haladtak egészen 4-4-ig. Ekkor James Wade hozta a kezdését, majd jött egy break is tőle. Ezzel nagy lépést tett a győzelem felé, ugyanis ha hozza a kezdését, akkor övé a meccs. Így is lett, James Wade hozta a kezdését és ezzel folytatja idei remek szereplését.

 

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3914725371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása