9 Nyíl

Két döntetlen, két sima

2019. április 05. 09:30 - Denis Potvin

Premier League, 10. forduló, Belfast, The SSE Arena

Immár Raymond van Barneveld és a beugrók nélkül, a legjobb nyolccal folytatódott a Premier League. Két hatalmas csatában Michael Smith Peter Wrighttal, valamint Michael van Gerwen Gerwyn Price nem bírt elbánni. Mensul Suljovic biztos kézzel verte James Wade-et, míg Daryl Gurney nem tudta megörvendeztetni saját közönségét és simán kikapott Rob Crosstól.

cross_8.jpg

Nem ez volt James Wade élete meccse, 85,76-os átlagokat ritkán szokott dobálni és főleg ezzel nyerni. Mensur Suljovic is lassan kapta el a fonalat, de 0-2 után már gyűjtögette a pontokat. Fordított, hogy aztán Wade visszafordítsa a meccset. Onnantól viszont egyértelműen Suljovicé volt a meccs, dobott egy 10 nyilas leget is. Wade-től pedig az volt a legszebb, hogy utolsó legét egy 137-es kiszállóval nyerte.

suljo_1.png

Michael Smith és Peter Wright már jóval színvonalasabb meccset játszott. Hiába volt 10 pontnyi különbség az átlagok között, mégis megosztoztak a pontokon. Smith kétszer is száz feletti átlaggal szállt ki, 2-1-nél 108-cal, majd 4-3-nál 130-cal. Amúgy fej-fej mellett haladtak végig, Smith került 7-6-nál előnybe, de borzasztóan fenn ragadt Wright kezdésénél, aki még úgy tudta hozni a leget és így az egyenlítést, hogy 76-ról végül csak a hetedik nyíllal tudott kiszállni.

smith_1.png

Nagyon várta Belfast közönsége Daryl Gurney-t, de lehet, hogy a tét agyonnyomta SuperChint. Hozzátéve gyorsan, hogy Rob Cross kiválóan dobált, 104,71-es átlagig jutott. Az első leg Gurney-é volt, aztán beindult a Cross-henger. 117-es kiszállóval egyenlített. Kétszer 13, majd egy 12 nyilas leggel, 100-as kiszállóval folytatta. Gurney még egy 112-es checkouttal próbálta tartani a lépést, de 4-3 után nem ment neki, a 13-14 nyilas legekre nem volt ellenszer. A végét pedig Cross kereken négy körből, 124-gyel, bullal a végén zárta le.

cross_2.png

Az estét egy presztízs csata zárta, Michael van Gerwen és Gerwyn Price főszereplésével. A felek kihasználták a 14 leget, így szórakoztatva a közönséget. Price pedig nagyon belekezdett, két 12 nyilas körrel, egy 128-as, bullos kiszállóval demoralizált és már 4-1-re is vezetett. Sőt, 5-1-nél már a kiütés lehetősége is felmerült, a kopasz holland fejében is megfordulhatott, mert összekapta magát és három leget hozott egymás után. Price kezében volt a lehetőség, mert egy hosszú kiszállócsata végén 7-5-re vezetett már, de innen sem tudta megnyerni. Van Gerwen egy gyönyörű 12 nyilassal szépített, majd kihasználta, hogy Price 49-ről nem tudott kiszállni, nem akart jönni a D20.

gerwen_2.png

tabella10.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8914740753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása