9 Nyíl

Michael van Gerwen: 30!

2019. április 23. 10:53 - Dart Major

European Tour 3 - German Darts Grand Prix 2019 - harmadik nap, összefoglaló

Záró napjához érkezett az igen eseménydús German Darts Grand Prix. A legjobb tizenhat közé hét nem kiemelt is eljutott, sőt közülük néhányan a legjobb nyolcig is elértek. Eközben Wade, Wright, Smith, White és Lewis már korán elcsomagoltak. Végül Michael van Gerwen a 30. Europe Tour-győzelmét szerezte meg. A negyeddöntőn még nagy csatában jutott túl, aztán viszont átrobogott Rob Crosson és a döntőben Simon Whitlockon is. A világbajnok zseniális volt, de nagy dicsérte illeti Ted Evetts és Karel Sedlacek játékát. A cseh a negyeddöntőig menetelt, ezzel a legjobb kelet-európai eredményt érte el.

german-darts-grand-prix-2019.png

Délutáni program:
Michael van Gerwen és a papírforma délután jóban voltak. Stephen Bunting 88-as átlaggal meg sem tudta nehezíteni MvG dolgát, aki 106,13-as átlaggal, 75%-os kiszállózással, 146-os kiszállóval, két négy körössel sima 6-1-es győzelmet aratott.

Ted Evett és Ricky Evans mérkőzése ennél szorosabb volt. 2-2-ig mindenki hozta a saját kezdését, Evetts ráadásul négy köröst is dobott. Ezután három break leg következett, aztán Evetts hozta a kezdését és már 5-3-ra vezetett. Ez a különbség megmaradt így pedig karrierje során először Evetts a legjobb nyolcba jutott European Tour versenyen. Evans 99-es átlaga mellé 33%-os kiszállózás jutott ez pedig kevés volt.
Kisebb klasszikus született a Rob Cross - Daryl Gurney meccsen. Gurney 101,93-as átlaga eltörpül Cross 110,98-as teljesítménye mellett. Gurney 2-0-ra és 3-1-re és 4-2-re is vezetett, innen vette át a vezetést 5-4-re Cross. Elmentek döntő legig a felek amit Cross húzott be és jutott tovább. Cross három négy köröst és három öt köröst dobott, szóval csodásan játszott.

A negyedik párban Mensur Suljovic és Dave Chisnall lépett színpadra. Mensur a harmadik legben csinált egy breaket és vezetett 2-1-re, de Chizzy erre behúzott kettőt egymás után. Mensur egyenlített, majd a felek eljutottak 5-5-ig, Chizzynek volt két tizenegy nyilasa is ebben az etapban. A döntő legben az osztrák tizenkét nyilast és 136-os kiszállót dobott ezzel biztosította a helyét a legjobb nyolc között. Chisnallnak a 100-as átlag és a 45%-os kiszállózás sem volt elég.
Karel Sedlacek és Darren Webster mérkőzése országos kettes lett volna a totón. Ennek ellenére a cseh játékos nem ijedt meg, 1-0 után kihasználta Webster hibáját és egalizált, majd egy tizenkét nyilas breaket is dobott. Webster visszabreakelt, aztán 3-3-ig mindenki hozta a kezdését. Webster csinált egy újabb break leget és megszerezte a vezetést, amire megint négy körössel felelt a cseh. Sőt a kilencedik legben még egy négy köröst dobott Sedlacek és jöhetett a döntő leg. Itt nem kellett négy körös, elég volt egy tizennégy nyilas Sedlaceknek aki 96,55-ös átlaggal újabb kiemeltet búcsúztatott.
Max Hopp hazai pályán játszhatott Kim Huybrechts ellen. Az első négy leget mindenki hozta kezdésből, igaz ebből csak egy belga öt körös volt ami szépnek nevezhető. Ezután jött két break leg,ami után dobott egy négy köröst Hopp, ami a belgának nem esett jól, elrontotta a 89-es kiszállót és így két leges előnybe került a német. Amit a kilencedik legben meg tudott fejelni így pedig 6-3-as győzelmet aratott.
Richie Edhouse úgy tűnt meglepi majd Joe Cullent. A rengeteg rontott duplát hozó meccsen Edhouse 2-0-ra, 3-1-re és 4-2-re is tudott vezetni. Az addig csak hat, hét és kilenc körösöket hozó meccsen Cullen a hetedik legben tért magához és két öt körössel kiegyenlített. Majd a győzelmet is megszerezte egy tizenkilenc és egy tizenhét nyilasnak köszönhetően. Edhouse átlaga 80 pont alatt maradt, Cullen pedig 84-en zárt.
Zárásként Simon Whitlock és Ross Smith feszültek egymásnak. Whitlock egy tizenöt nyilassal és egy 129-es kiszállóval kezdett, de utána két leget is Smith tudott behúzni. Whitlock zárkózott és egyenlített, de a hetedik leg végén megint Smith volt előnyben. De Whitlock komoly hajrát produkált, a kilencedik legben négy köröst dobott, majd a meccset egy tizennégy nyilassal zárta le. A "Varázsló" 93,33-as átlagot és 11/6-os kiszálló mutatót hozott össze, Smith pedig a tegnapi bravúr után csak 85,97-es átlagra volt képes.

Az esti program

Negyeddöntők

Egyedül Simon Whitlock aratott könnyebb győzelmet, csak egyetlen leget engedélyezett. Cullennek ezúttal nagyon nem ment, csak 87,16-os átlagig jutott, a kiszállói pedig 1/9 volt. Így nem is csoda, hogy az 5-0 után csak egy leget veszítő, 92,36-ig jutó Whitlocknak ilyen teljesítmény is elég volt a továbbjutáshoz. Michael van Gerwen alaposan megszenvedett Ted Evetts ellen, aki egészen kiváló, 96,62-es átlagig jutott. Gerwen gyakorlatilag végig vezetett, 5-2 is volt a javára, innen kapaszkodott vissza Evetts, akinek egyszer egy 128-as, egyszer pedig 144-es kiszállója volt.

Rob Cross 105,28-as átlaggal, de csak szerencsével győzte le Suljovicot. Hiába vezetett az angol 4-2-re is, Suljovic 5-5 után, százról rontott, így nem tudott kiszállni, Cross pedig a 13. nyilával megoldotta a D14-et. Karel Sedlacek végül nagy csatában kapott ki Max Hopptól, 4-1-ről majd 5-2-ről kapaszkodott vissza, de az utolsó legben nagyon lemaradt.

Elődöntők

Egy remek meccs után egy nagyon gyengét fogott ki Cross, akit van Gerwen úgy is le tudott győzni ilyen simán, hogy csak 93,81 volt a holland átlaga. Cross 0-4 után nyerte egyetlen legét egy 12 nyilas, 140-es kiszállóval, de gyakorlatilag ennyi volt értékelhető produkció tőle. Jól jellemezte játékát, hogy 86-ról hat nyíllal sem tudott kiszállni.

A másik elődöntő viszont nagy csatában dőlt el, a jobb átlagot produkáló Max Hopp végül a egy elrontott D16 miatt bukott el. Végig fej-fej mellett haladtak Simon Whitlock-kal, volt egy kiváló, 124-es kiszállója is. Az elején még 3-1 és 4-2 is volt a javára. 6-5-ös vezetésénél nagyon fennmaradt. Saját kezdésénél 48-ra rakta le magát, megdobta a sima 16-ot is, de a D16-ot kétszer is eltévesztette.

Döntő

Ez a meccs már sima volt. Whitlock hozta az átlagát (94,38), de ez kevés volt van Gerwen ellen, aki 106,45-tel verte az ausztrált. 14, 14, 13 nyilasokkal nyitott a holland, majd egy 12 nyilas 137-es kiszálló, és egy 11 nyilas 100-as kiszálló következett. Fel sem ocsúdtunk és máris 5-0 volt a javára. Whitlock becsületére legyen mondva, hogy próbált kapaszkodni, de csak két leget sikerült nyernie egymás után, majd 6-2-nél még behúzta a harmadikat. Van Gerwen a végjátékban magabiztos volt, 8/12-es kiszállója is mutatja, a duplákkal sem volt ezen a meccsen baja. Győzelme 25 ezer fontot hozott a konyhára.

d1_2.jpg

Negyeddöntő

Michael Van Gerwen 6-5 Ted Evetts

Rob Cross 6-5 Mensur Suljovic

Max Hopp 6-5 Karel Sedlacek

Simon Whitlock 6-1 Joe Cullen

 

Elődöntő

Michael van Gerwen 7-1 Rob Cross

Simon Whitlock 7-6 Max Hopp

 

Döntő

Michael van Gerwen 8-3 Simon Whitlock



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3414780118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása