9 Nyíl

Este jó volt kiemeltnek lenni az Austrian Openen

2019. május 04. 23:27 - Dart Major

European Tour 5 - Austrian Darts Open 2019 - második nap, esti összefoglaló

A délutáni meglepetés-cunami után kíváncsian vártam mi fog történni az esti programban. Plusz ugye jöttek a legnagyobbak is, vagyis MvG, Snakebite, Voltage, Barney, Iceman és a többiek. Nézzük mi történt a grazi éjszakában.
911a51be-3d36-4df9-9669-050f354dcdd7_2019-austrian-darts-open-logo_full.jpg

A születésnapos John Henderson és Gerwyn Price kezdték a sort. A skót játékos némi fáziskéséssel érkezett a meccsbe, ugyanis 3-0-ás hátrányt szedett össze, pedig a walesi nem 120-as átlagon dobált. Ám a Hegylakó megemberelte magát és behúzott zsinórban három leget, ráadásul kettőt öt körössel. A walesi erre egy tizenöt és egy tizenhárom nyilassal reagált majd a kilencedik leget is behúzva győzött. Érdekesség, hogy mind a ketten 91,67-es átlagot hoztak össze, ám Price hétből hat duplát dobott be ami lenyűgöző.
Rob Cross és Jeffrey de Zwaan meccse kifejezetten izgalmasnak tűnt. Ennek megfelelően jól és érdekes indult a mérkőzés. 1-1 után a holland fiatal dobott egy tizenöt nyilast 115-ös kiszállóval, majd egy négy köröst 121-es kiszállóval. 4-2-ig tartotta a két leges különbséget de Zwaan, ekkor sansza volt három legre ellépni de ezzel nem élt, és mire felébredt 5-4-re Cross vezetett. A döntő leget kiharcolta a holland, amiben állt neki a zászló ugyanis 80 pontra hat nyila is volt. Ám egyik sem talált célt így a meccset minimális különbséggel Cross nyerte. Cross 92,89-es átlaga és 35%-os kiszállózása is gyengébb volt mint ellenfelének, de ez most mázlival belefért.

Peter Wright és Chris Dobey következtek és úgy tűnt maratoni hosszúságú partira kell berendezkedni ugyanis egy huszonegy nyilas breakkel nyitott Dobey. Wright dobott két hat köröst, majd érkezett egy szép tizenkét nyilas leg a skóttól, amit egy tizenöt nyilas követett és már 4-1 volt az állás. Dobey egy tizenegy nyilassal zárkózni tudott de az 5-2-es előny nagynak tűnt. Ám az angol játékos nem adta fel és dobott két öt köröst és miután meccsnyilat rontott Wright sikerült egalizálni. A döntő legben aztán jött egy 104-es kiszálló Snakebitetól aki ezzel megnyerte a meccset. A meccset ahol mind a ketten 90-es átlag alatt ragadtak.
Michael van Gerwen nem ragadt le 90-es átlagon Steve Lennon ellen. Konkrétan 106,9-es átlagot dobot, három 180-at, két négy köröst és kilencből hatszor találta el a duplát. Vagyis nem hagyott semmi sanszot az írnek, akinek csak egy nyila volt duplára. A vége 6-0.

James Wade és Mervyn King jó meccset is játszhattak volna, de nem tették. King sara ez, hiszen 88-as átlaggal és 16,67%-os kiszállóval nem nagyon van mit keresni James Wade ellen. Ugyan az első leget behúzta King, de utána 5-1-g ment Wade mielőtt a szépítést elérte volna a rutinos King. Egy szolid 94,88-as átlag is elég volt Wadenek egy 6-2-es győzelemhez.
A hazaiak favoritja Mensur Suljovic csapott össze Raymond van Barnevelddel a hatodik párban. Két hat körössel indult a meccs, aztán Barneveld megrázta magát. Előbb egy tizenhárom nyilast dobott, aztán egy négy köröst 121-es kiszállóval. 3-1 után Mensur kihasználta a holland gyengélkedését (tripla nélküli körök, nem sikerült kiszállók) és megnyert három leget zsinórban. A holland egy újabb 100 feletti kiszállóval egalizált, de Mensur nem engedett többet. Egy öt körös után, a tizedik leget egy tizenegy nyilassal húzta be és ezzel 6-4-es győzelmet aratott.

Jamie Hughes és Ian White léptek színpadra utolsó előttiként. A meccs érdekes indult, az első három leg hátsó pályás sikerrel zárult, amihez kellett nem kevés elrontott dupla is. Hughes jött ki ezekből jobban, majd miután kiszállt 96-ról már 3-1-re vezetett. Ám ez nem tartott sokáig, White nyert hármat zsinórban, köszönhetően egy tizennégy és egy tizenkét nyilas legnek. 4-3 után jött két tizennégy nyilas, aztán Hughes kiharcolta a döntő leget. Itt White egy tizenhét nyilassal zárta le a maratoni meccset. 94,75 volt White átlaga, Hughes pedig 96-al zárt. Ha megnézzük a kiszállókat láthatjuk, hogy lehetett volna magasabb az átlag és még jobb lehetett volna a meccs. Ugyanis Hughes tizenhat nyilat rontott el, míg White tízet.

Utolsóként Max Hopp csapott össze Keegan Brownnal. Parádésan indult a mérkőzés, Brown négy köröst dobott, amire tizenhárom nyilassal válaszolt Hopp. A színvonal kicsit esett, ugyanis két hat körös jött Browntól aki ellépett így két leggel. Igaz ezért Hopp csak magát okolhatta.  Jött egy újabb öt körös a némettől, majd megint nem bírt kiszállni a hatodik legben, sőt a hetedikben sem így 5-2-re ellépett Brown. Úgy volt 5-2, hogy simán lehetett volna ez az állás Hopp javára. A német két leget még behúzott becsületből és Brown elrontott meccsnyilából, de a tizedk legben egy 100-as kiszállóval színezett öt körössel Keegan Brown megnyerte a meccset. Így Hopp lett az egyetlen kiemelt aki este elbúcsúzott.

2019 Austrian Darts Open

Május 4., szombat, 2. forduló

Délutáni szakasz

  • Darius Labanauskas 6-3 Ricky Evans
  • Mark Webster 6-5 Joe Cullen
  • Steve Beaton 6-4 Michael Smith
  • Daryl Gurney 6-2 Borisz Kolcov
  • Nathan Aspinall 6-4 Dave Chisnall
  • Tytus Kanik 6-2 Jonny Clayton
  • Adrian Lewis 6-5 Ryan Searle
  • Stephen Bunting 6-0 Darren Webster

Esti szakasz

  • Gerwyn Price 6-3 John Henderson
  • Rob Cross 6-5 Jeffrey de Zwaan
  • Peter Wright 6-5 Chris Dobey
  • Michael van Gerwen 6-0 Steve Lennon
  • James Wade 6-2 Mervyn King
  • Mensur Suljovic 6-4 Raymond Van Barneveld
  • Ian White 6-5 Jamie Hughes
  • Keegan Brown 6-4 Max Hopp

 

Május 5., vasárnap 3. forduló

Délutáni szakasz, 13:00-tól

  • Michael van Gerwen v Stephen Bunting
  • Peter Wright v Tytus Kanik
  • Adrian Lewis v Nathan Aspinall
  • Daryl Gurney v Mark Webster
  • Gerwyn Price v Darius Labanauskas
  • Mensur Suljovic v James Wade
  • Rob Cross v Steve Beaton
  • Ian White v Keegan Brown

Este szakasz, 19:15-től

  • Negyeddöntő, elődöntő, döntő
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8614805402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása