9 Nyíl

Ian White fantasztikus volt, de ő sem állította meg van Gerwent

2019. május 06. 05:24 - Denis Potvin

European Tour 5 - Austrian Darts Open 2019 - harmadik nap, összefoglaló

Az idei négy European Touron, négyből háromszor a holland világelső nyert. Most Ian White-ot győzte le, ahogy a German Openen is. Grazban fantasztikusat ment Diamond, végig kiegyensúlyozottan, nagy átlagokat dobálva. James Wade és Daryl Gurney jutott még a dobogóra.

mvgado-756x422.jpg

Nyolcaddöntők

Nem sok teret engedett Michael van Gerwen ellenfelének, Stephen Buntingnak, ráadásul utóbbi elég rossz napot fogott ki. Nem a 79,53-as átlagáról ismerjük The Bulletet. Van Gerwen hozta a maga százas átlagát és simán nyert. Kétszer volt 12, egyszer 13 nyilas köre is. Tytus Kanik bizony alaposan megizzasztotta Peter Wrightot, aki csak a döntő legben tudta behúzni a mecset. Wright 12, sőt 11 nyilas legekkel 3-1-re is vezetett már, a lengyel 4-4-nél érte utol Snakebite-ot, aki egy 11 nyilassal megint vezetett. Hamarabb is nyerhetett volna, ha 84-ről nem szórakozza el, kilenc nyíl is kevés volt. Az utolsó legben aztán javított, 13 nyíllal megnyerte, izzadságszagú győzelem volt.

Adrian Lewisnak egy 90-es átlag is elég volt, hogy a vártnál azért sokkal könnyebben intézze el Nathan Aspinall-t, akinek 1/9 volt a kiszállózása. Ez pedig az álmos könyvek szerint is igen kevésnek tűnik. Daryl Gurney viszont remek napot fogott ki, hiszen Mark Webster ellen tükörsimán nyert. Egy leget adott oda, majd 3-1-re fordított, aztán még Webster közelített egyet, de után Superchin magabiztosan dobta a köröket, percig nem volt kérdés a továbbjutása.

A másik kelet-európai, Darius Labanauskas is helyt áll, Gerwyn Price ellen. A litván megint kilencvenes átlag fölé jutott. Price vett repülőrajtot. Hozta a kezdését, majd Labanauskas elszúrta a duplákat, így brékelt, után pedig egy 100-as kiszállóval, 11 nyílból már 3-0 volt Icemannek. Utána viszont Labanauskas elkezdett zárkózni, a saját kezdéseit szépen hozta, és egyszer visszabrékelt, így lett 4-4. Price aztán két 13 nyilas körrel lezárta a vitás kérdéseket. James Wade következett és a nap addigi legjobb teljesítményét dobva jutott 102,88-as átlagig. Pedig Mensur Suljovic sem volt annyira pocsék, de ez most csak egy 6-3-as vereségre volt elég. Wade 12 nyilassal, majd egy 161-es kiszállóval, 11 nyílból alapozta meg a meccset. Utána sem lassított és hiába szépített Suljo gy 13 nyilassal, Wade az öt 180-asnak is köszönhetően magabiztosan húzta be a meccset.

Rob Cross ezt a napot megemlegeti, Steve Beaton száz feletti átlaggal verte 6-2-re a világbajnokot. Az eleje még jól nézett ki Cross-nak, aztán a Bronz Adonisz egy 136-os kiszállóval brékelt, majd egy 104-essel már 4-1-re is vezetett, innen pedig nem volt visszaút. A délutáni program Ian White mészárlása volt az utolsó esemény, az elszenvedő pedig Keegan Brown. Mindketten csak egy-egy 180-ast dobtak, sőt az átlaguk sem érte el a 90-et, így is sima volt. Mondjuk a 6/24-es és az 1/9.-es átlagot egyikőjük sem teszi a kirakatba.

Negyeddöntők

Az estét egy hatalmas meccs nyitotta. Michael van Gerwen csak a 11. legben tudott Peter Wright fölé kerekedni. A holland úgy nyert, mindössze 89,28-as átlag állt a neve mögött a végén. Ilyen átlagok mellett természetes, hogy hosszú körök voltak, van Gerwen 3-0-ra húzott el, Wright pedig 3-3-ra egyenlített, közte egy 121-es kiszállóval. Aztán 5-3 lett a hollandnak, ő kezdett, de az első három dobása 63, 60 és 60 lett, persze, el is bukta. Wright szépített, majd egy újabb 121-es kiszállóval egyenlíteni is tudott. Az utolsó körben aztán Wright bár jól kezdett, utána nem jött a tömeg. Lemaradt és vereség lett a vége. Hasonlóan éles csatát vívott egymással Adrian Lewis és Daryl Gurney is. Itt sem voltak komoly átlagok, 85,71 és 84,75. Lewis 3-1-re ment el, onnan lett 3-4 és a végső legben Gurney összehozott egy 150 pontos előnyt, amellyel élni is tudott.

A csütörtöki két nagy veszekedő, Gerwyn Price és James Wade ismét összecsapott, és megint Wade jött ki győztesen a meccsből. Price indult jobban, 2-0-ra vezetett, Wade egy 13 és egy 14 nyilassal viszont megfordította a meccset, majd 5-3-ra vezetett. Price még odapörkölt egy százas kiszállót, de már nem volt ereje újabb fordításhoz. Steve Beaton és Ian White zárta a legjobb nyolcak meccseit. Beaton erre a találkozóra már elfogyott. White pedig remek játékkal, 101,53-as átlaggal lépett tovább. White 1-2 után öt leget nyert egymás után, 10 nyilas, a végén pedig 12 nyilas, 126-os kiszállós lege is volt.

Elődöntők

Daryl Gurney sem rosszul, de ez éppen csak három legre volt elég Michael van Gerwen ellen. A holland már bajnoki formát mutatott, 102,6-on zárt. Amikor elkapta a fonalat káprázatos volt. 11 nyilas, aztán 12 nyilas leg 170-es kiszállóval, majd egy újabb 12 nyilas 164-es kiszállóval, még Gurney is elismerően bólintott, és feljött 4-3-ra, de onnan már csak van Gerwen volt a pályán és végül simán behúzta újabb döntőjét.

Inkább James Wade-et mondtuk volna esélyesebbnek, de Ian White nagyon elkapta a fonalat, 101,15-ös átlaggal a legutóbb European Tour után ismét döntőbe jutott. White 2-2 után, egy 12 nyilassal brékelt először, de Wade egy 144-es kiszállóval egyből visszavágott. Vezetett is, de onnantól kezdve csak White nyert leget, ismét szembe találta magát Michael van Gerwennel.

Döntő

Egy végsőkig kiélezett nagy csatát hozott a döntő. Ian White előtt le a kalappal, mert nagyon megkeserítette Michael van Gerwen életét. Három 14 nyilassal, és három brékkel kezdődött a meccs, White aztán már 3-1-re is vezetett, mert első kezdését, amit megnyert, a 12. nyillal, 138-ról kiszállva fejezte be. Gerwen aztán egyenlített, pedig White-nak a 4-2-höz több nyila is volt. 5-5-ig fej fej mellett mentek, de aztán a holland 7-5-re lépett el. White pedig kétszer is otthagyta van Gerwent, és 7-7-re egyenlített. Aztán egy-egy triplák jöttek csak White-nak, amikor már kettő, addigra már késő volt. Van Gerwen 40-re maradt és meg is csinálta. A holland világelső a négy European Tourból a harmadik győzelmét gyűjtötte be Grazban.

d1.png

2019 Austrian Darts Open

Május 5., vasárnap

Délutáni szakasz, nyolcaddöntő

  • Michael van Gerwen 6-1 Stephen Bunting
  • Peter Wright 6-5 Tytus Kanik
  • Adrian Lewis 6-1 Nathan Aspinall
  • Daryl Gurney 6-2 Mark Webster
  • Gerwyn Price 6-4 Darius Labanauskas
  • James Wade 6-3 Mensur Suljovic
  • Steve Beaton 6-2 Rob Cross
  • Ian White 6-1 Keegan Brown

 

Esti szakasz

Negyeddöntő

  • Michael van Gerwen 6-5 Peter Wright
  • Daryl Gurney 6-5 Adrian Lewis
  • James Wade 6-4 Gerwyn Price
  • Steve Beaton 2-6 Ian White

 

Elősöntő

  • Michael van Gerwen 7-3 Daryl Gurney
  • James Wade 4-7 Ian White

 

Döntő

  • Michael van Gerwen 8-7 Ian White
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr914809802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása