9 Nyíl

Csak egy halk moraj jött a 180-asok után

2019. július 05. 14:30 - Denis Potvin

World Series of Darts, 1. állomás – Las Vegas, 1. nap összefoglaló

A PDC feltett szándéka, hogy az Egyesült Államokban ismét olyan népszerű legyen a darts, mint volt az hajdanán, még Phil Taylorék zsenge korában. Ennek megfelelően visz komoly versenyeket a szerencsejáték fővárosába, Las Vegasba évről-évre. Most a US Darts Masterst, az idei World Series of Darts első versenyét tették ide. Vegyes érzelmek az első nap után.

d-tmsnwwsaa4-wy.jpg

Kezdjük azzal, hogy már a verseny selejtezőjét végignézve akadtak száz feletti, aztán negyven körüli átlagok is. Ami azért elsősorban azt mutatja, hogy van még mit tenni a kontinensen, hogy színvonalas versenyeket, ennek megfelelően színvonalas játékosokat tudjon felvonultatni. Persze vannak ilyenek, és ebben elsősorban a kanadaiak járnak előnyben.

A másik a hangulat. A US Darts Masters első nyolc meccsét úri csöndben „pörögte” végig a nagyérdemű, így aztán az európai PDC-sztárok sem találkoztak azzal az adneralint az egekbe szöktető hangulattal, mint akár egy European Touron is. Olyasmi volt ez, mintha a Players Championship paravánoktól körül zárt területein, csak egymásra figyelve dobálnának a játékosok. Ennek megfelelően alakult az első nap is. Kimagasló eredményekről, meglepetésekről sem tudunk beszámolni, de a történelmi hűség kedvéért rögzítsük az eredményeket.

Még pénteken kezdődött a Gerwyn Price-Gary Mawson meccs, amelyen sokkal nagyobb is lehetett volna a különbség, ha Iceman nem tesped már a meccs elején az apátiába, és nem dob 6/21-es dupla köröket. Négy 180-asa azért volt, Mawson jól dobta a tömeget, 14 száz plusszosa volt. Nathan Aspinall gyorsan abszolválta az estét. Három 180-as, 108-as, 12 nyílból 121-es kiszállója is volt Shawn Brenneman ellen. Daryl Gurney sem sokat vacakolt, lehet, hogy várták a rulettasztalok, Magabiztos, 91,1-es átlaggal, egy 116-os kiszállóval csak egyetlen leget engedélyezett Daniel Baggish-nak, aki később viszont a North American Championship megnyerésével vigasztalódott. Azért SuperChinnek is becsúszott egy 21 nyilas leg is.

Az egyik legjobb észak-amerikai, Jim Long viszont megizzasztotta Michael Smith-t. 2-2-ig jól tartotta magát, amikor aztán Smith előbb egy 126-os, majd 4-3 után egy 12 nyilas, 131-es kiszállóval mutatta meg a jelentős tudásbeli különbséget. A nap legsimább győzelme Rob Crossé lett. Leonard Gates egyetlen leget sem tudott nyerni, igazából csak egyszer tudott kiszállóra dobni, és a korábbi világbajnok a nap legjobb teljesítményével, 101,33-as átlaggal nyert 6-0-ra. Érdekes, hogy Cross ezt úgy tudta végigcsinálni, hogy 6 száz plusszos, 6 140 plusszos és két 180-as dobása volt. Mindenki örült Gary Anderson visszatérésének, aki a május elejei, 14. Players Championship óta először lépett színpadra. Elliott Milk jól tartotta magát, hiszen 2-0-ra is vezetett, onnan fordított Anderson, aki aztán egyetlen pillanatra sem engedte ki a kezéből a vezetést.

Peter Wright már péntek hajnalban kezdett (magyar idő szerint). Nem hiszem, hogy emiatt, de a legerősebb tengerentúli ellenfél ellen, Jeff Smith-szel nagy csatát vívott, ami csak a döntő legben dőlt el. Ebben Wright is a ludas, hiszen 5-4-es vezetése után öt nyilat dobott a D16 mellé. Ötöt. Aztán egyetlen száznyolcvanast sem dobva végül hozta a kötelezőt. A végére maradt Michael van Gerwen, és Michael van Gerwen ellen leget nyerni is nagy dolog. Darin Youngnak ez négyszer is sikerült, és emeljünk kalapot előtte, mert Baggish mellett az egyetlen volt az amerikai mezőnyből, aki 90-es átlag fölé jutott. Azért is, mert 0-3-ról kapaszkodott vissza, 4-4-re egyenlíteni tudott még, de aztán jött a terminátor, és bedarálta a meccset.

Pénteken, 21 órától, ismért a Sport TV prezentálásában követhetjük majd a negyeddöntőktől egészen a döntőig az idei első World Series of Darts csatáit.

A párosítás a következő lesz, és megnéztük azt is, hogy a felek hogyan állnak egymás ellen, illetve mi volt az utolsó meccsük eredménye is.

usdarts_1.jpg

Negyeddöntők

Michael van Gerwen-Michael Smith

Eddig 34-szer meccseltek egymással, Smith mindössze hatszor tudott nyerni, legutóbb éppen egy World Series of Darts-versenyen, majdnem egy éve Sanghajban. Legutóbb a Premier League-ben, április 11-én van Gerwen 8-3-ra nyert.

Gary Anderson-Gerwyn Price

Ebben a párosításban eddig kilenc meccs volt, 6 Anderson-sikerrel. Idén nem találkoztak, tavaly novemberben, a Grand Slam of Dartson Price 16-13-ra nyert.

Rob Cross-Nathan Aspinall

Az eddigi négy meccsből hármat Cross nyert meg, csak éppen a legutóbbit nem. Az idén, márciusban rendezett UK Open fináléjában Aspinall sokáig emlékezetes döntőben 11-5-re verte Crosst. Úgy gondolom, lesz miért visszavágni

Daryl Gurney-Peter Wright

Sok, emlékezetes, összesen 25 csata zajlott le a két játékos között, amelyből Gurney 8-at, Wright 14-et nyert meg, három PL-meccsen pedig döntetlen volt. Legutóbb is a Premier League-ben találkoztak, de akkor április 25-én Gurney 8-4-re nyert.

Csak reménykedünk benne, hogy ez a program kicsit jobban magával ragadja majd Las Vegas közönségét. Este a söröket behűteni, hajnalig tartó program következik majd.

Említsük meg azt is, hogy nagy csatában dőlt el a North American Championship is, Danny Baggish javára, a címvédő Jeff Smith ellen. A végjáték sem volt mindennapi. Megmutatjuk.

 northamerican_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5214927486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása