9 Nyíl

Elképesztő, amit Bunting megmentett

2019. július 25. 09:33 - Denis Potvin

Betfred World Matchplay, Blackpool - 5. nap, összefoglaló

Befejeződtek a nyolcaddöntők Blakcpoolban, a World Matchplay ötödik játéknapján, és kialakult a legjobb nyolc mezőnye. Nehéz szavakat találni arra, amit Stephen Bunting visszahozott. Aztán arra is, ahogy Peter Wright sorozatban a 20. meccsét is megnyerte, újabb rekord. Rob Cross és Daryl Gurney is nagy csatábanlépett tovább. Nézzük a részleteket.

earjczswsaemell.jpg

Daryl Gurney-Keegan Brown 11-9

Daryl Gurney csak magát okolhatja, hogy ennyire elnyúlt a meccse. Az első szünetre 4-1-es előnnyel, a végén egy 109-es kiszállóval ment. Nem voltak rövid legek, de Gurney stabilabban játszott, ezért is vezetett. A 6-3-at egy 106-os kiszállóval érte el, de Brown újabb leget hozott, és a második szünetre kialakult kétleges különbség aztán meg is maradt a meccs végéig. Gurneynek volt egy-két jó pillanata is, amikor 12-13 nyilassal le tudta zárni a köröket. Ennél a negyeddöntőben azért kicsivel több kell majd.

gurney_5.png

Stephen Bunting-Ian White 14-12

Nehéz eldönteni, hogy Ian White hibái, vagy Stephen Bunting makacs elszántsága döntötte el a meccset, de a tény az, hogy egészen kiváló csata kerekedett ebből az összecsapásból. Szorosan kezdődött, és Bunting 3-2-es előnyével mentek az első pauzára. Aztán beindult White, 100-as kiszálló, 11 nyilas leg, majd 6-4 már az ő javára. Diamond utána sem lassított, nyugodta eszegette a cukorkákat, és húzta be a legeket egymás után. 9-4-nél ember nem akadt a Winter Gardensben, aki egy fabatkát is adott volna Bunting sikerére. De aztán The Bullet habkönnyű nyilai egyre pontosabban szálltak a táblába. Négy leget hozott egymás után, így is White került közelebb a továbbjutáshoz. 10-8 után csak azt kellett volna megtennie, hogy a D16-ot a három nyilának az egyikéből eltalálja. Nem találta el, és Bunting megint belendült, 10-10-ig meg sem állt. 11-10-es White vezetés után megint Diamondnál volt a labda, 48-ra tette le magát, de Bunting amikor kellett, akkor 110-ről is ki tudott szállni. Őrült izgalmak jöttek. 14 nyilassal ismét Buntingnál volt az előny, de White újra egyenlített. A dráma pedig ezután jött. Hiába volt White kezében a leg, kétszer is besokallt. Bunting pedig a továbbjutás közelébe keveredett. Saját kezdésével több, mint száz pontos előnyre tett szert, a végén pedig kidobta a 49-et. Elképesztő meccsen jutott tovább.

bunting.png

Rob Cross-Krzysztof Ratajski 11-5

Kezdésnek a lengyel alaposan ráijesztett a világbajnokra, 2-0-ra ment el, de hamar helyre állt a világ rendje, 100-as kiszálló, majd 11 nyilas leg után 3-2-es Cross-előnnyel mentek először szünetre. Cross utána sem húzta be a féket, és a tudásbeli különbség akkor már nagyon kijött. 124-es kiszállót dobott az angol, amivel 7-2-re, majd egy újabb 11 nyilas leggel már 8-2-re is vezetett. Ratajski aztán szépen javított egy kicsit, de a nagyarányú győzelmet így sem tudta megakadályozni.

cross_5.png

Peter Wright-Simon Whitlock 11-2

Még ennél is simábban, ráadásul 103-as átlaggal nyert Peter Wright. Simon Whitlock ezúttal nem tudott partner lenni a szárnyalásban, Snakebite sorozatban a 20. meccsén maradt veretlen. Wright elképesztő nagyot játszott, 12 nyilas leggel, 170-es kiszállóval már 4-0-ra vezetett, majd 5-0 volt az első szünetre. A másodiknál pedig már 9-1 volt a javára. A remek formáját akár egy kilencnyilassal koronázhatta volna meg a végén. 10-2-es vezetése után kétszer is bevágta a száznyolcvanata (összesen hét volt neki a meccsen), a hetedik nyila is a T20-ba ment, aztán viszont a tripla 19 helyett csak egy hármas lett, így is 11 nyilas körrel zárta le a meccsét, és ezt a fantasztikus estét.

Csütörtökön két negyeddöntőt rendeznek. 20:15-től Michael Smith-Mervyn King találkozó lesz, majd a program szerint 21:45-től Glen Durrant-James Wade. Ez is kiválónak ígérkezik.

wright_1.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1314979706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása