9 Nyíl

Aspinallnak harmadszor sem sikerült

2019. szeptember 21. 18:57 - Dart Major

PDC Players Championship 25 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

Kis jubileumhoz érkezett az idei Players Championship, ugyanis a huszonötödik fordulót rendezték meg ma Barnsleyban. Az idei évben szórták a tökéletes köröket a játékosok, csak úgy repkedtek a 100 feletti átlagok, olykor pedig a 110-es határt is sikerült átlépni. Az olyan meglepetés győztesekről mint Jose de Sousa vagy Harry Ward már ne is beszéljünk. Szóval a sorozat remek és igen megéri követni a PDC tv-n keresztül. Lássuk ma mi történt.
players-championship_7.png

A legjobb négybe olyan játékosok jutottak el akiktől ez bármikor elvárható, vagyis az elődöntőkbe meglepetés játékos nem jutott be. Ilyen is ritkán van. Név szerint Nathan Aspinall, Daryl Gurney, Ian White és Michael Smith jutottak be.
"Diamond" White nem kapott nehéz ellenfeleket kezdésnek. Elsőnek Alan Tabernt verte meg 6-2-re 92-es átlaggal, majd Niels Zonneveldet 6-3-ra, itt már 97 fölé jutott. Harmadik ellene Mike van Duivenbode volt akit 6-2-re vert meg 101-es átlaggal. A legjobb tizenhat között  Jeffrey de Zwaan következett. Az a de Zwaan aki 9 nyilast dobott Ron Meulenkamp ellen az első fordulóban. Ám White nem kegyelmezett, 106-os átlaggal lenullázta a hollandot. A négybe jutásért Max Hopp volt az ellenfél, őt 6-3-ra verte 99-es átlaggal.
Nathan Aspinall útja nehezebb volt. Rögtön egy döntő leges győzelemmel nyitott Cameron Menzies ellen, ráadásul a skót 97-es átlaga három ponttal jobb volt mint Aspinallé. Aztán jött egy 6-4-es siker Alan Norris ellen, újra 94-es átlaggal. A harmadik körben Ryan Meikle-t verte meg 6-3 arányban, aztán következett egy újabb döntő leges parti Toni Alcinas ellen.Itt már szép 98,5-es átlagot hozott össze a UK Open idei bajnoka. A négybe jutásért úgy nyert 6-4-re Justin Pipe ellen, hogy a lassúkezű Pipe 102,1-es átlagot dobott. Ám ez kevés volt.
"Bullyboy" Smith druszájával Ross-al kezdett és döntő legben le is győzte őt. Aztán Mark Webstert verte 6-3-ra és itt már 97,5-es átlagot dobott ami tőle elvárt. A harmadik meccsén 6-0-ra kiütötte Davy van Baelent 98-as átlaggal. A legjobb nyolcba jutásért Gerwyn Price következett, őt meglepően simán 6-1-re győzte le. Igaz Price a 85-ös átlagot se érte el. A negyeddöntőben Mensur Suljovic volt az ellenfele, őt 100-as átlag mellett 6-2-re verte.
Daryl Gurney útja tulajdonképp sima volt a négyig. 6-2 Darren Webster majd 6-3 Steve Lennon ellen. Mind a két meccsen 91 feletti átlagot hozott az észak-ír. A harmadik mérkőzésén 96,1-et ért el és nyert Mervyn King ellen szintén 6-3-ra. Három leggel verte meg Jelle Klaasent is, majd jött a negyeddöntő Peter Wright ellen. (Wright a következő teljesítménnyel jutott el idáig: 102,9-es átlag Gary Anderson ellen és egy rontott D12 a kilenc nyilashoz, 111,8 James Wilson ellen, 104,4 Ryan Joyce ellen majd pedig 108,3 Callan Rydz ellen). Snakebite azonban kifulladt és Gurney simán 6-2-re nyert egy olyan meccsen ahol egyikük se érte el a 90-es átlagot.
Nathan Aspinall és Michael Smith elődöntője a várt izgalmas partit hozta. Aspinall ellépett 2-0-ra, erre válaszul Smith öt leget nyert zsinórban. Volt közte csodás 11 nyilas illetve 15 nyilas is. Aspinall viszont nem dőlt össze, négy öt köröst és egy hat köröst dobott és behúzta 7-5-re a meccset. Aspinall átlaga 92,2 pont volt, első kilenc nyila 100,8. Kiszállózása 35%. Smith 101,9-es első kilenc nyilat produkált, átlaga viszont alig volt 90 fölött, kiszállózása 33% volt.
Daryl Gurney és Ian White elődöntője  kevéssé volt izgalmas. Az észak-ír 2-0-ra, 3-1-re és 5-2-re is vezetett már, mire White fel tudott zárkózni egy legre. Ám a végét megint megnyomta Gurney és 100-as átlag mellett 7-4-re győzött. Az észak-ír remekelt, hat öt köröst dobott, ötször sikerült 180-at produkálni és 39%-os kiszállózást is összehozott. White 94,1-es átlagot és 36%-os kiszállózást tudott felmutatni ami most kevés volt.
Daryl Gurney - Nathan Aspinall döntő következett. Kiváló színvonalon zajlott a csata, 4-4-ig elmentek kéz a kézben a felek. Ekkor Gurney hat körösökkel operált három öt köröst és egy négy köröst dobott. A nyolcadik leg után Gurney odapakolt egy rendeset: 11-15-12 nyilasokkal 7-4-re ellépett. Aspinall szépített de a három leges különbség megmaradt a végéig. Gurney 8-5-ös győzelme megérdemelt, 98,6-os átlag53%-os kiszállózással remek mutató. Aspinall sem játszott rosszul ő 42%-al szállt ki és 97-es átlagot hozott össze. Gurney idén egy döntőt elbukott, de most sikerült az első győzelmét behúznia. Aspinall pedig O'Connor és Ratajski után Gurneytől is kikapott döntőben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3315157698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása