9 Nyíl

Michael van Gerwen ötödször a Grand Prix bajnoka

2019. október 13. 09:52 - Denis Potvin

PDC World Grand Prix, Dublin – 7. nap összefoglaló

Dave Chisnall kiváló formában versenyezte végig az egész hetet, talán még Michael van Gerwen ellen is lehetett esélye. Ez azonban elszállt, a holland elhúzott, és nem lehetett utolérni. Chizzy néhányszor döntő pillanatban hibázott, ami aztán a vereséghez vezetett. Michael van Gerwen 2012, 2014, 2016 és 2018 után ötödször lett a torna legjobbja.

egtitvuxkaezr6o.jpg

Döntő

Michael van Gerwen-Dave Chisnall 5-2 (3-0, 2-3, 3-2, 3-2, 3-1, 2-3)

Első szett

Van Gerwen három, Chizzy két rontás után szállt be, utóbbi hozhatta volna az első leget, de 84-ről végül nem tudott kiszállni három tűből. A következő legben kétszáz fölött járt Chizzy, amikor ellenfele 58-ról kiszállt, aztán hiába rontott egy kört a holland a beszállónál, mégis behúzta a leget és a szettet.

Második szett

Mindketten 13 nyilassal nyitottak, majd van Gerwen ismét 13 nyílból fejezte be, döntő legre került sor. Most Chizzynek jöttek a tömegek, három elrontott beszálló után 120, 180, 100 és a végén egy 101-es kiszálló. Ez nagyon szép volt.

Harmadik szett

Van Gerwen nyolc kísérlete is az első duplára kudarcot vallott, oda is lett a leg. Aztá Chizzynek a végén a D10 okozott gondot, de 15 nyilassal megint ő vezetett. Aztán a holland brékelt egyet, majd 111-es kiszállóval megfordította a szettet.

Negyedik szett

Talán a meccs egyik legjobb etapja volt. Van Gerwené volt az első két leg, a második egy 12 nyilassal 114-es kiszállóval. Chizzy 11, majd egy 14 nyilassal jött vissza 2-2-re. Aztán elrontott három nyilat a beszállóra, a holland pedig 13 nyílból eljutott a lélektanilag nagyon fontos 3-1-es vezetésig.

Ötödik szett

Ezt a játékrészt elemezve Chisnall a legnagyobb hibákat követte el, amellyel már gyakorlatilag behozhatatlan hátrányba került. Először nagyon fennmaradt, majd hozott egy leget, aztán van Gerwennek volt három legnyila, az elsőt bedobta, aztán nem jöttek a Chizzy duplái a végén, kettőt is elrontott, oda is lett a szett.

Hatodik szett

Chisnall nagy rohanása a meccsben maradásért, dobott három 13 nyilas leget. 2-2-ig jutottak eé, de a döntő legben – köszönhetően Chizzy két 180-asának is – van Gerwe nmég csak 208-on járt, amikor Chizzy megdobta a D16-ot, igaz, még 12 nyilas is lehetett volna.

Hetedik szett

Nem lehet mondani, hogy Chisnall nem küzdött a végsőkig. Bár a holland vezetett kétszer is, egyszer egy 100-as kiszállóval. Chizzy kétszer is egyenlített. A döntő szettben azonban lemaradt végére, főként a rossz beszállói miatt. Aztán 48-ra tette le magát, de a holland 12 pontja maradt és elsőre meg is dobta. Összességében nagy küzdelem volt, néhány nüanszon múlott, hogy nem lett szorosabb. Ki kell emelni azt is, hogy Chisnall 12 darab 180-ast dobott a meccsen, 93,32-es átlaga is kiváló, de van Gerwent ezen az estén így sem lehetett legyőzni.

 egti5snxyaaci1j.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8115220530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása