9 Nyíl

Anderson és Cross az első napon elszállt

2019. október 20. 08:59 - Denis Potvin

Paddy Power Champions League of Darts, Leicester – 1. nap, esti összefoglaló.

Már az első napon eldőlt, hogy a regnáló BL-győztes Gary Anderson és Rob Cross biztosan nem lehet majd ott a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A leicesteri torna második fordulójában mind a ketten elveszítették második meccsüket, így minden reményüket a továbbjutásra. Az első két fordulót nyerő Michael van Gerwen és Peter Wright viszont már továbbment.

group_tables_day_one.jpg

Rob Cross-Darly Gurney 6-10

Gurney egy 11 nyilas leggel nyitott, majd 2-0-ra ment el, amikor Cross négy száz plusszos dobással, a végén 130-as kiszállóval szépített. Utána viszont SuperChin megállíthatatlan volt, dobott 142-es kiszállót is, és egészen 7-1-ig menetelt, 160-as kiszállót is dobott. Cross innen próbált visszakapaszkodni, és úgy nézett ki, hogy sikerülni is fog neki, hiszen 8-6-ra zárkózott. De a vége megint Gurney-é volt, az utolsó legben még egy 116-os kiszállóval zárta le a meccset.

cross.PNG

Peter Wright-Gerwyn Price 10-8

Az A csoport másik meccsén ragyogó meccset játszott egymással Wright és Price, mind a ketten százas átlag fölé jutottak. Négy száz feletti kiszálló is volt, ezek sorát Price nyitotta a harmadik legben egy 109-cel. Majd Wright rögtön válaszolt rá egy 161-gyel. 2-2-ig mindneki hozta a kezdését. Wright pillanatai következtek, kétszer is brékelt és 5-2-re ment el. Majd jött Price, aki visszavette a kezdést, 130-cal is szállt ki. A finisbe Wright-előnnyel fordultak, a skót egy csodás, 125 pontos kiszállót is dobott, mindhárom nyíl a bullra ment, két piros és közte egy zöld. A walesi aztán egy 11 nyilas körrel 8-8-ra is tudott egyenlíteni. Az utolsó két legben aztán Wright brillírozott, Price ekkor már nem tudott kiszállóra dobni.

wright.PNG

Gary Anderson-James Wade 9-10

Hatalmas meccsen bukott a világbajnok, amellyel a továbbjutási reményei is elszálltak. A skót hiába dobott 10 darab 180-ast is Wade ellen, ez is kevés volt. Wade gyorsan 3-0-ra húzott el. De Anderson visszavágott, és három leget hozott egymás után. Jött egy 105-ös kiszálló Andersontól, de egyszerűen képtelen volt ellépni, Wade ott lihegett a nyomában. Volt 7-5 is a skótnak, de aztán lett 7-7, sőt Anderson 9-7-re is vezetett, innen bukta aztán el a meccset. Wade előbb szépített, majd egy 121-es kiszállóval egyenlített, Andersonnak a végén nem jött a magas kiszálló, kétszer sem, így elbukta a meccset.

anderson.PNG

Michael van Gerwen-–Michael Smith 10-6

Rögtön erő demonstrációval kezdett a holland, egy 110-es kiszállóval nyitott, ezzel meg is alapozta a meccset. Jött egy 118-as kiszálló, és pillanatok alatt 5-0-ra húzott el. Innen már nem tudott Smith felállni, aki 127-es kiszállóval kezdte felzárkózást, de amúgy elég gyengén dobta ezen a meccsen a duplákat (6/23). 14 nyilas körökkel egészen 5-4-ig jutott el, de a holland tartotta a 2-3 leges előnyét, amire a végén még rátett, és 8-6 után már nem engedett át semmit ellenfelének.

gerwen.PNG

Vasárnap délután, 14.15-től a Cross-Wright meccsel kezdődik a program, után Gurney-Price, van Gerwen-Anderso, és Smith-Wade meccsek lesznek. Este 19.30-tól az elődöntők, majd nem sokkal később a döntő következik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2915238446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása