9 Nyíl

Nem termett babér a BDO-nak szombat délután

2019. november 09. 17:50 - Dart Major

Boyle Sports Grand Slam of Darts - első forduló, E-H csoport

Elindult az idei évi "darts csúcstalálkozó" vagyis a Grand Slam. A BDO és PDC játékosok által is várt torna minden az év egyik fénypontja, és ezen még az sem változtat, hogy a BDO idei szelekciója többeknél kiverte a biztosítékot. (Szerény véleményem szerint joggal). Ám ettől még a verseny továbbra különleges a darts körforgásában. Lássuk mi történt az első fordulóban.
74838727_113078373470381_8398099946443636736_n.jpg

E csoport:
Dave Chisnall - Jamie Hughes 5-3
A csoport első mérkőzésén Chizzy 124-es kiszállóval nyitott, erre "Jozza" egy négy körössel és 121-es kiszállóval válaszolt. Erre Chisnall is dobott egy négy köröst, csak azért, hogy rend legyen. Hughes ekkor két leget nyert egymás után, sőt volt nyila a 4-2-höz is de elrontotta. 3-3 után jött még egy négy körös Chisnalltól, aztán egy öt körössel lezárta a mérkőzést.
chi.png


Rob Cross - Lisa Ashton 5-2
Cross egy jó öt körössel nyitott, ám ezt Ashton azonnal visszadobta. A következő két leget elvitte Cross, az ötödikben is volt bőven sansza de mindet kihagyta. Ezt pedig ellenfele kihasználta és 3-2-re alakította az állást. Nem a kiszállózás volt ma Cross erőssége, a 4-2-es állást elérte de itt volt rontott nyila. A hetedik legben  ismét szórta el a nyilakat, de végén behúzta a meccset. Cross tizenhárom duplát hagyott ki, de végülis belefért mert túl nagy ellenállásba nem ütközött. Ashton pedig két leget elcsípett a világranglista másodikja ellen, ez nem megvetendő eredmény.
cr.png
F csoport:
Ryan Harrington - Danny Nopper 5-4
Ez a meccs is kiválóan indult, az angol nyitott tizenhárom nyilassal, erre jött Noppert négy körös válasza. Két hat körös jött első pályáról, aztán született egy hét körös miután jól elszórakoztak a duplákkal. Noppert magához tért és dobott egy öt köröst és 3-3-ról folytatódott a meccs. Aztán elmentek 4-4-is a felek jöhetett a döntő leg. Ezt tizenhét nyílból Harrington oldotta meg ezzel pedig meglepetésre megnyerte a meccset.
harr.jpg
Peter Wright - Wayne Warren 5-2
Snakebite némileg idegesen és egy régebbi nyilával kezdett és elrontott hat nyilat duplán így kezdésből hátrányba került. De magához tért, dobott két öt köröst és máris vezetett. Warren még egyenlített, de ezután Wright nem adott sanszot. 14-15-14 sorozattal lezárta a mérkőzést. Majdnem 100-as átlagot dobott Wright, csak a duplákkal gyűlt meg a baja. Warren egészen jól teljesített, nem vallott szégyent.
wr_1.png

G csoport:
Gabriel Clemens - Brendan Dolan 5-1
Clemensről tudjuk, hogy jó dartos így 3-0-ás előnye akkor sem volt meglepő ha Dolan idén két tornát is nyert. Ami inkább meglepő volt, hogy két hat körös is elég volt ehhez, szóval nem pörögtek 100%-on a felek. Dolan szépített ugyan (naná, hogy hat körből) de Clemenshez közelebb nem jutott. Az 5-1-es végeredményt a német egy 121-es kiszállós négy körössel  állította be.
cle.jpg
Daryl Gurney - Richard Veenstra 5-0
A PDC más kávéház. Itt komoly ellenfelek és komoly mennyiségű néző is szembekerülhet az emberrel. Ezt Veenstra nem tudta feldolgozni és csak 75-ös átlagot hozott össze. Gurney dobott három öt köröst és ez bőven elég volt. 
gu.png



H csoport:
Nathan Aspinall - Martin Schindler 5-0
A halál csoportban Aspinall igen komolyan bekezdett. 142-es kiszálló és egy öt körös. Ha már elkezdte akkor folytatta is. 14-15-13 nyilasokkal operált, míg Schindler nem tudta megoldani a kiszállókat. Akár egál is lehetett volna, de ehelyett 4-0 lett. A 100-as átlagot az ötödik legben bukta Aspinall amikor is egy hét köröst dobott. De így is tükörsimán nyert.
asp_4.jpg
Michael Smith - Glen Durrant 5-3
Smith két leges előnyre tett szert egy tizenöt és egy tizenhét nyilas után. Durrant szépített, de aztán Smith hozta a kezdését és maradt a két leges különbség. A tendencia maradt: Durrant dobott öt köröst első pályáról (igaz Smithnek volt break lehetősége) aztán Smith is hozta a sajátját. A háromszoros világbajnok a hetedik leget is elvitte, de a nyolcadikban beragadt, nem jött a tömeg, Smith pedig dobott egy öt köröst és nyerte a meccset.
75130963_2556557697758531_2993723090145378304_o.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3315299058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása