9 Nyíl

Gerwyn Price, a kilencnyilas és Ratajski

2020. február 23. 22:22 - Denis Potvin

Players Championship, 6. forduló – összefoglaló.

Két dolgot érdemes leszögezni, és persze ezzel vitatkozni is. Érdemes megnézni hétről-hétre a Players versenyek születő átlagokat, a kilencnyilasokat dobó, és az azokat dobó játékosokat. Meggyőződésem, hogy erős összefüggés van a „nem színpad” és az eredmények között. A vasárnapi, utolsó 15 meccsen 12 játékos jutott százas átlag fölé, Michael van Gerwen az új készletével megdobta az első kilencnyilasát. Nem mellesleg, Gerwyn Price nyerte a tornát, a walesi hatodszor nyert PC-versenyt a szombati döntője után.

eremirzwkairtto.jpg

A legjobb 128 között

Megírtuk tegnap Peter Wright zseniális menetelését, aki tényleg elképesztő átlagokat produkált. De, nem csak ő. Éppen ezért jutott eszünkbe a fenti gondolatmenet. Nyugodt körülmények között nagyszerűbb teljesítményekre képesek a játékosok, akiket jól láthatóan nem feltétlen motivál a mögöttük őrjöngő tömeg. Itt van például Kirk Shepherd, vagy Wayne Jones. A nevüket nem sűrűn olvassuk nagyobb tornákon. Előbbi 104,5-ös, utóbbi 103,7-es átlaggal jutott túl az első körön. Vagy éppen Krzysztof Kciuk, aki 103,1-gyel esett ki egyből. Az első fordulóban Ryan Serle, Kiim Huybrechts, Kyle Anderson, Dave Chisnall, a világbajnok Rob Cross, a jövő csütörtöki PL-résztvevő, William O’Connor, vagy éppen a legutóbbi, Jonny Clayton, vagy éppen Damon Heta, Robert Thornton egyből csomagolhatott.

A legjobb 64 között

Ebben a körben is akadt három olyan játékos, aki száz felett átlaggal ki tudott esni. Jelle Klaasen példuál 103,1-gyel a 104,4-es átlagot dobó Nathan Aspinall-tól kapott ki 6-5-re, tehát 11 legben jött össze ez az átlag. Ian White volt a vasárnap átlagbajnoka, 113,8-assal fejezte be a szintén száz fölé jutó Ron Meulenkamp ellen, White csak egyszer dobott 13 nyilasnál rosszabb kört, és végül 6-4-re nyert. Mensur Suljovic és Luke Humphries ebben a körben szállt ki.

A legjobb 32 között

Itt aztán már voltak világbajnoki csaták. Michael van Gerwen 6-4-re nyer Gary Anderson ellen. A szombaton is nagyot menő Devon Petersen 6-4-re nyert Glen Durrant ellen, kiesett Nathan Aspinall is Stephen Buntinggal szemben. Hat száz feletti átlag volt, Ian White megint odatette magát, 109-ig jutott, Daryl Gurney pedig 104,3-ig.

32.PNG

A legjobb 16 között

Fokozódott az izgalom, A kör nyertes Michael van Gerwen, aki kilencnyilast dobott Cristo Reyes ellen, de így is csak 6-5-re tudta megnyerni a meccset, de lekörözte a 101,1-es átlagig juto Ian White-ot, 106,7-tel. Peter Wright 100,8-cal nyert Adrian Lewis ellen 6-3-ra, Bunting is száz fölé jutott, ahogy Steve Beaton is.

16.PNG

Negyeddöntő

Van Gerwent elkapta a lendület, és 6-2-re győzte le James Wade-et, megint 106-os átlagot produkált a holland, aki bizonyítani akar minden versenyén, és most is hihetetlen motivált volt. Kiesett a szombat hőse, Peter Wright, a hétről-hétre egyre erősebb Krzysztof Ratajski 102,4-es átlaggal verte 6-2-re. White menetelésének Bunting szabott határt, míg Price 102-es átlaggal ejtette ki Beatont.

8.PNG

Elődöntő

Az előző fordulókhoz képet van Gerwen és Ratajski is szerényebb teljesítményt nyújtot, végül a holland nyert 7-6-ra. A döntő legben a lengyel kezében volt az esély, de 64 pontról csak 52-öt dobott, míg van Gerwen az első tűre kidobta a D20-at. A másik ágon sokkal simább volt, Price 7-3-ra nyert Bunting ellen, 102,4-es átlagig jutott a walesi.

ed.PNG

Döntő

A végsőkig, azaz a 15. legig kiélezett csata volt a walesi és a holland között. A győztes Price 102,5-ös, van Gerwen 101,9-es átlagon zárt. Írd, és mondd, egyetlen olyan leg volt a meccsen, amely 16 nyilassal ért véget, a többi ennél rövidebb volt. Egészen zseniális meccs volt, 12, 11 nyilasokkal is. Price-nak 104-es, van Gerwennek 126-os, 114-es kiszállója is volt. 1-0-s holland vezetés után Price 4-1-re ment el, aztán a walesi 7-4-nél már a meccsért kezdhetett, de egyszer sem tudott száz alá jutni, miközben van Gerwen 7-7-re egyenlített. Az utolsó leget is a világelső kezdte, de Price egy 140-es és egy 171-es dobással 94-re rakta le magát. Van Gerwen hiába javított egy 174 pontos dobással, Price a 94-et a harmadik tűre, a legben a tizenkettedikre kidobta. Parádés nap volt ez is.

d.PNG

ereobb-x0ae6go5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5115488736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása