9 Nyíl

Tudjuk mit csinál majd február 4-én

2016. január 05. 19:00 - Turpi9

Az idei év legrangosabb dartsos eseményének a végére értünk, ahol Gary Anderson megvédte 2015-ös elsőségét. Azonban a továbbiakban sem maradunk izgalmas, rangos mérkőzések nélkül, hiszen február 4-én kezdődik a Premier League 2016-os szezonja. Van okunk bőven, hogy egy kicsit körbenézünk, hogy a hétfőn kiadott névsor hatására a fogadóirodák milyen esélyeket látnak!

20160104101234_83.jpg

Először is foglalkozzunk kicsit magával a sorozattal, hogyan is alakult ki az elit mezőny. Ez három részből tevődik össze. A PDC világranglista első 4 helyezett játékosa automatikusan kvalifikálja magát. A következő 4 játékos nevét a PDC szervezet nevezi meg, a maradék két helyet pedig a Sky Sports tévétársaság mondhatja ki. Így a fentiek mezsgyéjén a a következőképpen néz ki a 2016-os kiírás: Michael van Gerwen, Gary Anderson, Adrien Lewis, Phil Taylor, Peter Wright, James Wade, Robert Thornton, Michael Smith, Raymond van Barneveld, Dave Chisnall. A felsorolás érdekessége, hogy a legfrissebb világranglista szerint is ez a sorrend. Tehát a 2015-ös sorozatban szereplő sportolók közül ketten kikerültek: a belga Kim Huybrechts és az angol Stephen Bunting.

wayne-mardle-pdc-darts_3046916.jpgA Premier League sorozatot 2005 óta rendezik. 2005 és 2006-ban 7 játékos, 2007 és 2012 között 8 játékos, 2013 óta pedig 10 játékos szerepel a sorozatban. Érdekesség, hogy 2009-ben Wayne Mardle (a képen) sajnálatos betegsége miatt a verseny felénél ki kellett állnia, ezért törölték eredményeit és a maradék fordulókba vendég játékosokat hívtak meg és játszottak versenyen kívül egy összecsapást Mardle aktuális ellenfelei ellen.

A jelenlegi résztvevők közül Phil Taylor az egyetlen, aki részt vett az összes rendezvényen, azaz mind a 12 kiírásban. Éppen ezért az sem véletlen, hogy ő nyerte meg a legtöbbször is a tornát, hatszor lett első. Legutóbb egyébként 2012-ben nyert. Az idei évben egy újoncot fog avatni a sorozat, a fiatal tehetség Michael Smith dobásait láthatjuk majd versenyről-versenyre.

jelleklaasen.jpgTöbben joggal teszik fel a kérdést, hogy a holland kiválóság, Jelle Klaasen miért nem kerülhetett be ebbe a körbe. Ha okoskodva akarunk választ adni, akkor azt mondanánk hogy mert a szövetség és a tévétársaság nem akarta, a világranglistán meg nem foglal el olyan előkelő helyet. De ha egy kicsit a színfalak mögé nézünk, akkor azért nem lehet véletlen hogy pl. Robert Thornton vehet részt a rendezvénysorozaton Klaasen helyet.

Tény, hogy az idei világeseményen finoman fogalmazva sem szerepelt fényesen a skót kiválóság, már az első fordulóban egy gyenge játékkal elbúcsúzott, és otthon élvezhette a televízió előtt a verseny további eseményeit. Azonban azért mert egy mérkőzésen rosszul szerepelt és ez éppen az első forduló volt a vb-n, ez balszerencse, nem ügyetlenség. Véletlen nem nyerheti meg a World Grand Prixet és a PDC Europen Darts Opent. Nem mellékesen a világranglista 7. helyezett játékosa.

Véleményem szerint Klaasen a jövő egyik nagy játékosa, de neki még egy kicsit érnie és nemesednie kell. A világbajnokságon mutatott produkciójával megmutatta hogy nem érdemtelenül lett BDO-világbajnok 2006-ban, de még várnia kell, hogy bekerüljön a legjobbak közé, főleg ebbe az elit társaságba.

premier_league_darts_1300_x_630_artist-large.jpg

A bukik háza táján körbe pillantva azt láthatjuk, hogy megint a világelső Michael van Gerwen győzelmét tartják a legvalószínűbbnek, a címvédő kétszeres világbajnok Gary Anderson csak a második legesélyesebb szerintük. Utánuk egymás után sorrendben jön Phil Taylor, Adrien Lewis. Őket követi Peter Wright, James Wade, Michael Smith és Dave Chisnall esetleges győzelmük ugyan annyit ér, mögöttük Raymond van Barneveld foglal helyet. A felsorolást az említett Robert Thornton zárja, nem éppen csekély nagyságú szorzóval. A nevesítés után nézzük táblázatban az esélyeket! Aztán majd február 4-én belecsapnak, mi már tudjuk mit csinálunk egy hónap múlva.

Michael van Gerwen 2,25
Gary Anderson 4,5
Phil Taylor 7,0
Adrien Lewis 12,0
Peter Wright 21,0
James Wade 21,0
Michael Smith 21,0
Dave Chisnall 21,0
Raymond van Barneveld 26,0
Robert Thornton 67,0

 

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr708237070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása