9 Nyíl

Klasszis mezőny a World Series of Darts-döntőben

2016. szeptember 13. 14:00 - Denis Potvin

Október közepéig lezajlanak még a selejtezők, hogy aztán november 5-én és 6-án egy igazán extraklasszis mezőny gyűljön majd össze a glasgow-i Braehead Arenaban, hogy összecsapjanak a World Series of Darts fődíjáért, a 30 ezer fontért. Tavaly ezt Michael van Gerwen nyerte, 11-10-re, sokáig emlékezetes meccsen győzte le Peter Wright-ot. Most mindkettőnek esélye van megismételni, mert a világ nyolc legjobbjával együtt ők is ott lesznek a fináléban.

michael-van-gerwen-unibet-world-series-of-darts-finals-steve-walsh-pdc_1j3nxnm2oh4c01hd73ltefwp2p.jpg

2016-ban Dubajban, Aucklandben, Sanghajban, Tokióban, Syndeyben, majd végül Perth-ben gyűjtögették a pontokat, a fontokat és a trófeákat a világ legjobbjai. A sorozatot mi is végigkövettük, és ha valaki szeretné felidézni a versenyeket elég a város a nevére kattintani.

A sorozatot végül 51 ponttal Michael van Gerwen nyerte, aki Sanghajban és Perth-ben is első lett. Így lesz az első kiemeltje a tornának. A mások Gary Anderson lett, aki három tornát is nyert, a harmadik helyen pedig Phil Taylor és Dave Chisnall végzett holtversenyben, idén az előbbi lesz majd a harmadik kiemelt, mivel Taylornak van egy győzelmes is. A sorozat végeredménye:

  • 51 Michael van Gerwen
  • 45 Gary Anderson
  • 29 Phil Taylor, Dave Chisnall
  • 25, Adrian Lewis, James Wade
  • 22 Peter Wright
  • 20 Raymond van Barneveld
  • 4 Kyle Anderson, Corey Cadby
  • 3 Rhys Mathewson, Rob Szabo
  • 2 Simon Whitlock, Cody Harris, David Platt
  • 1 Clinton Bridge, Damon Heta, Stuart Leach, Ken Moir, Warren Parry, Bernie Smith, Lihao Wen, Royden Lam, Yanlai Shi, Scott Mackenzie, Yuanjun Liu, Jianhua Shen, Paul Lim, Yunfei Jiang, Shintaro Inoue, Keita Ono, Chikara Fujimori, Haruki Muramatsu, Tsuneki Zaha, Masahiro Hiraga, Masumi Chino, Seigo Asada, Harley Kemp, Koha Kokiri, Kim Lewis, Adam Rowe.

Ennek megfelelően a nyolc legjobb egészen biztosan ott lesz a fináléban is és az első körben kiemelt lesz. Hozzájuk csatlakozik még 16 játékos a következő szisztéma szerint

– Nyolc olyan játékos, aki jövőre részt vesz a Unibet World Grand Prix-n. A szervezők meghívására indulhatnak. Tavaly például Michael Smith, Keegan Brown, Devon Petersen, Kyle Anderson, Jamie Lewis, Rowby-John Rodriguez, Benito van de Pas és Max Hopp indulhatott.

Négy olyan játékos, aki fentebb nem lett felsorolva és az aktuális világranglistán a legjobb négy helyet foglalják el.

Négy olyan játékos, aki szerencsésen megvívja majd az október 23-i selejtezőket.

A lebonyolítás egyszerű, a nyolc kiemelten kívül a 16 résztvevő játssza a 6 győztes legig tartó első kört, majd csatlakozik a nyolc kiemelt a második körben. A negyeddöntő már 10 nyert legig, az elődöntő és a döntő 11 győztesig tart.

Az első helyezett 30 ezer, a második 15 ezer fontot tehet zsebre. Az elődöntő veszteseinek 10 ezer, a negyeddöntő veszteseinek 7500 font jár majd. Aki második körben búcsúzik 5000, aki az elsőben 2500 fonttal gazdagodik.

Az eseményt természetesen mi is követjük majd, előre dörzsölheti tehát mindenki a kezét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9211701555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása