9 Nyíl

Mindig mosolyog és nagyon jól dobál

2017. február 15. 15:29 - Denis Potvin

Jutalmazással egybekötött évértékelőt tartott a 2016 decemberében megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség. Az eseményen a 2016-os teljesítményük elismeréseképpen 31 nem olimpiai sportág 47 versenyzőjét díjazták. Dartsban az élete legjobb eredményét elérő Horváth Klaudia kapta meg a díszes serleget. Elmesélte nekünk, mekkora élményt jelentett számára az elismerés.

16729386_10212273273655604_6629841905309908297_n.jpg

Emlegessük fel először azt, amiért Horváth Klaudia megkapta a díjat. A Porecben megrendezett EDU Soft Európa-bajnokságon klasszikus 501 DO versenyszámban szerzett bajnoki címet, majd párosban Ihász Veronikával is maguk mögé utasították a mezőnyt, amelyről mi is alaposan megemlékeztünk, érdemes felidézni.

A mindig mosolygós győri dartsosnak 11 éve munkája érett be tavaly nyáron, amikor felért a csúcsra. 2005-ben kezdett el a sportággal foglalkozni, azóta rendszeresen teszi, amennyire ezt egy kétgyermekes anyuka egy öt és egy kilencéves csemete mellett ezt megteheti. Így különösen nagyra értékelhető a sikere.

16683849_10212273273735606_3131164835782158518_n.jpgAz pedig akár örök érvényű is lehet, ahogy a sporthoz, a dartshoz kötődő, megszívlelendő filozófiájáról mesélt:

"Sosem szabad belegörcsölni a győzelembe. Ez csak egy játék. Ha így állsz hozzá és felszabadultan játszol, úgyis ki tudott hozni magadból a legjobbat."

Nem véletlen tehát az állandó mosoly az arcán, sírni is csak akkor látták, amikor az örömkönnyek hullottak Porecsben, a győzelem után.

Horváth Klaudia szívéhez a soft szakág áll közelebb, de egyre intenzívebben készül, hogy a steelben is elérje azt, amit 2016-ben, amikor minden fordulót megnyerve bajnoki címet szerzett soft egyéniben.  Ott volt a 2016-os WDF Europe Cupon is, ahol egyesben és párosban nem sok babér termett, de csapatban Belgiumot sikerült legyőzni. Sőt, Svájc ellen is ott volt a remény, de 8-8 után, éppen Klaudia volt, aki elveszítette a saját meccsét.

Ahogy elmondta ez is, és az idei eredményei is inspirálják, hogy a 2018-as, a hazai rendezésű Europe Cupon már sokkal szebb sikerek szülessenek hazai közönség előtt.  Az idei országos bajnoki fordulókon, WDF-versenyeken gyűjtik az erőt a jövé évi megmérettetéshez.

Ehhez pedig adott egy nagyszerű közösség, amelyet a Győri DC alkot. Horváth csapattársai, Ihász Veronika, Kovács Csilla, Wachter Nikolett, és a fiúk nagyszerű közösséget alkotnak, nem véletlen a soft szakág csapatbajnokságán elért harmadik helyezés sem. Győr városa és a klub segíti a lányokat a minél magasabb színvonalon végzett munkában, bár a Kisalföldön sem fenékig tejfel az élet, a játékosok mindent megtesznek.

Mindenki tudja, aki már fogott  nyilat a kezébe, mennyi munka van ebben a sikerben és mindezt gyakorló anyuka és háziasszony kötelességei és munka mellett elérni nagy eredmény. Ahogy Klaudia is írta a facebook oldalán: "Nagyon jó érzés ezt megélni, kívánom mindenkinek, hogy hasonlóban részesüljön!"

Ehhez már végképp nem tudunk mit hozzátenni. Talán csak annyit, hogy valóban minél több játékos élje át ezt az érzést, mert az azt jelenti, hogy a világversenyeken komoly sikert ért el. Éledezik a magyar dartssport, hisszük, hogy eléri méltó helyét. Ehhez kívánok minden sporttársnak és Horváth Klaudiának is sok-sok sikert.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1912263212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása