9 Nyíl

Dartsszal az állatokért!

2018. február 12. 18:21 - adam_f

Egy újabb nemes kezdeményezés margójára

Ugye mindannyian emlékeztek még arra az országos méretűvé duzzadt akcióra, amikor a karácsonyi időszakban (sőt, valahol az egész évben is) csokoládét gyűjtöttek a dartsegyesületek a decemberi versenyeken, amiket aztán a helyi kórházak gyermekosztályainak ajánlottak fel. Most egy újabb nemes kezdeményezésre hívjuk fel a figyelmeteket, amely ezúttal Kecskemétről indult el abban a reményben, hogy újra sikerül hadba szólítani hazánk dartsosait a jótékonyság harcmezejére.

elefant.jpg

A kezdeményezés a Trabant Darts Kecskemét, valamint a Hírös Hunok DC elnökségi tagjának, Cs. Szabó Tibornak a fejéből pattant ki, aki azzal keresett meg minket, hogy nem tudnánk-e egy kicsit segíteni abban, hogy ez az akció is szélesebb tömegekhez eljusson. Az egész lényege egyébként a következő: állatmentős akciót indítottak, ami azt jelenti, hogy minden hétközi kis versenyen plusz 100 forintot szednek erre a célra a nevezési díj mellé. Kirakják a kis befőttesüvegüket és a dartsosok szívesen adakoznak 100-200-500 forintokat. Nos, mi nem vagyunk semmi jónak az elrontói, így igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy országos akció legyen ebből a kezdeményezésből is. Így tehát mi, vagyis a 9 nyíl szerkesztősége is - a magunk módján - szeretnénk segíteni, hogy ez az újabb összefogás se csak egyszeri fellángolás legyen, hanem sikerüljön meghonosítani kis hazánkban. Elvégre hisszük azt, hogy ez az összefogás akár országos méreteket is ölthet, és hisszük azt is, hogy sikerülhet.

lajhar.jpg

Természetesen Tibort is meginterjúvoltuk ezzel kapcsolatban, hogy honnan és miként is támadt az ötlet:

9 nyíl: - Honnan jött az ötlet, hogy a dartsszal próbáljatok meg tenni valamit az állatokért?

Cs. Szabó Tibor: - Nagy állatbarátként nekünk is van otthon két macskánk és az egyik éppen egy utcáról mentett cica. Ő egy nagyon hálás kisállat, aki nagyon sok szeretet képes adni. Facebookon be van követve néhány állatmenhely és állatmentő szervezet és azt látom mindig, hogy rengeteg örökbe fogadható állat vár gazdára, akiknek az ellátásuk is sokba kerül. De ezen kívül is sok gonddal küszködnek, aminek az egyik fő oka a pénz hiánya. Úgy gondolom, hogy az államtól nem kapnak az ilyen szervezetek kellő támogatást, ezért minden segítség jól jön nekik, még a legkisebb is.

szt.jpg

Az ötletgazda: Cs. Szabó Tibor

9 nyíl: - Ki segített neked az ötlet megvalósításában?

Cs.Sz.T: - Brem Norbert Roland barátommal közösen szoktunk szervezni versenyeket az egyik Kecskeméti romkocsmában, a Trabantban, ahol négy tábla van és elég jó körülmények. A környékbeli dartsosok szívesen jönnek ide dartsozni. Manapság már a Hírös Hunok Darts Clubhoz is tartozunk, így a klub által szervezett versenyeken is kihelyeztük a gyűjtésre szánt üvegünket, amelybe sokan dobtak aprót, a sörből a visszajárót, de többen is voltak, akik még papírpénzt is. 1 hónap alatt több, mint 10000 Ft jött össze, de az akciót folytatjuk.

9 nyíl: - Hogyan szándékozzátok a befolyt összeget felhasználni?

Cs.Sz.T: - Első körben a Kecskeméti Cicamentőknek jeleztem, hogy elkezdtünk nekik gyűjteni. Nagyon örültek neki, hiszen hatalmas szükségük van minden támogatásra. Itt a tavasz is, és ivartalanítási akciót szerveznek, ahol minden forint jól fog jönni. Ennek az akciónak az a célja, hogy kevesebb legyen a kóbor és gazdára váró állat az utcákon és a menhelyeken. Év végén terveztük nekik átadni a teljes összeget, de ha szükségük van rá, hamarabb is tudunk nekik adni a gyűjtött pénzből, ha szükségük van rá. Később más állatmentő szervezetek számára is fogunk adományozni. Rengeteg verseny van már Kecskeméten, ahol tudunk gyűjteni számukra, de szívesen is adakoznak az állatbarát dartsosok.

9 nyíl: - Mi lenne a célod ezzel a kezdeményezéssel?

Cs.Sz.T: - Az, hogy több helyre is eljusson ez a kezdeményezés és más közösségek, más darts klubok is csatlakozzanak hozzánk és gyűjtsenek a helyi állatmentő szervezeteknek, menhelyek számára. De akár nekünk is adakozhatnak, mert ide is jól jön minden forint. Szerintem szép dolog lenne, ha minden városban ezt a gyűjtést felvállalnák a klubok.

kutyadarts.jpg
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr413659896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása