9 Nyíl

Rögtön majdnem egy kilencnyilas Gibraltáron

2019. szeptember 28. 09:51 - Denis Potvin

Gibraltar Darts Trophy, European Tour 13. - Gibraltar, 1. nap összefoglaló

Gibraltáron pénteken elkezdődött a European Tour 13. idei versenye. Már az első nap számos érdekes eredményt, és nagyszerű bravúrokat hozott. A táblák elé lépett 32 játékos nem csak a jó eredményben reménykedett, hanem abban is, hogy a mostani sikerével kivívja a European Championship részvételt. Erről táblázatunk a cikkünk végén olvasható.

efejsprw4aatnjq.jpg

Ha már a European Championshippel kezdtük, akkor a legérdekesebb verseny majd Danny Noppert és Michael Smith között lesz, akik egymással játszanak majd a második fordulóban. Jelenleg Noppert áll előbb, de ha Smith nyer, a vb-döntős kerül be majd a 32-be. A napot amúgy egy fiatal holland, Wessel Nijman sikere nyitotta, aki életében először nyert ET-versenyen, ráadásul az esélyesebb Darren Webster ellen. A kelet-európai selejtezőből kvalifikáló Krzysztof Kciukot is továbbvitte a lendület, 6-3-ra nyerni tudott. A nap legérdekesebb találkozóján Ryan Joyce egyetlen dobásra volt csak a kilencnyilastól. A Matt Clark elleni meccsen, 2-1 után 180, 180, majd a T20 és a T19 is jött, végül a D12-öt kivülről súrolta, így is 10 nyilas legje lett, 100,77-es átlagon zárt.

europeanchampionshiprace2019ver2.jpg

Hihetetlen nagyot meccset a selejtezőt megnyerő Dyson Parody, aki 5-2-es vesztésről állt fel Cor Dekker ellen, aki két meccsnyilat is elszúrt a végén. Győzelemmel mutatkozott be élete első ET-meccsén Paul Rowley, szintén a döntő legben nyert Ryan Meikle ellen. Úgy néz ki Kim Huybrechts is visszatér, ehhez Justin Pipe ellen kellett a siker. Közepes teljesítménnyel is jött neki. Huybrecths a nap második legjobb átlagán, 96,72-ön zárt, míg Pipe-nak 93,99 lett a vége. Megismerhettünk egy nagyon fiatal, de tehetséges gibraltári játékost, a mindössze 17 éves Justin Hewittot, sajnos a bemutatkozása nem sikerült, 6-3-ra kapott ki Carl Wilkinsontól. A délután pedig Steve Beaton nyögvenyelős győzelme zárta.

Este szakaszban Jeffrey de Zwaan jött elsőnek, 96,35-ös átlaggal, jó meccsen verte Steve Westet. Chris Dobey 1-2-ről fordítva 5-2-re vezetett már a 12 nyilas kört is dobó William O’Connor ellen, a végig szoros lett így is. A már emlegetett Nopper Keegan Brown ellen tartotta életbe European Champiosnships reményeit. Izgalmas volt a véghajrá. Noppert egy 13 nyilas leggel jött vissza 5-5-re, Brown a legvégén a bullra dobott, de csak 5 lett belőle, így Noppert behúzta a meccset. Jött egy hazai versenyző, Antony Lopez, de nem tudta legyőzni az esélyesebb Michael Rosenauert. Dimitri Van den Bergh is kiválóan játszott, 135-ös kiszállója is volt. A nemrég Players Championshipet nyerő Jose De Sousa továbbra is kiváló formában van, a nap legjobb teljesítményét nyújtva, 103,65-ös átlaggal vert Darius Labanauskast, aki 94,95-ig jutott. Két gibraltári (Parody mellett) lehet ott a második körben, hiszen David Francis is továbbment. A meccsen azért volt egy 31 nyilas leg is. A nap zárásaként pedig Ritchie Edhouse 6-3-ra nyert Jamie Hughes ellen.

et13frieveres.jpg

A szombatot így folytatják a játékosok:

Szeptember 28., szombat,

Második forduló, délutáni szakasz (13:00)

  • Nathan Aspinall v Ryan Joyce
  • James Wade v Paul Rowley
  • Krzysztof Ratajski v Steve Beaton
  • Jonny Clayton v Kim Huybrechts
  • Rob Cross v Krzysztof Kciuk
  • Daryl Gurney v Carl Wilkinson
  • Dave Chisnall v Jeffrey Zwaan
  • Michael Smith v Danny Noppert

Esti szakasz (19:15)

  • Ian White v Michael Rosenauer
  • Jermaine Wattimena v Dimitri Van den Bergh
  • Mensur Suljovic v Wessel Nijman
  • Michael van Gerwen v Jose De Sousa
  • Peter Wright v Dyson Parody
  • Joe Cullen v Ritchie Edhouse
  • Glen Durrant v Chris Dobey
  • Gerwyn Price v David Francis
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3815180338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása