9 Nyíl

Rob Cross július után ismét komoly tornát nyert

2019. október 27. 22:55 - Denis Potvin

European Darts Cahmpionship, Göttingen - 4. nap, összefoglaló

Rob Cross nyerte a németországi Ghöttingenben rendezett European Darts Championshipet. A világbajnok nagyot meccselt vasárnap mindhárom találkozóján. Gerwyn Price megint nagyot küzdött, de négy, Cross elleni győzelem után, ezúttal nem bírt Cross-szal, aki az elődöntőben Daryl Gurneyt verte hatalmas csatában. Cross pályafutása során a harmadik televizós meccset nyerte meg.Izgalmas, és szép játékokkal búcsúzott az Európa-bajnokság ebben az idényben.

eh6krfsx0aeyszp.jpg

Negyeddöntők

Rob Cross kezdett, és alaposan be is kezdett Ricky Evans ellen. 13, 15, 13, 18 és 15 nyilas legekkel 5-0-ra húzott el. Nagy verésnek nézett ki, de Evans valamelyest korrigált rajta. Igaz, előtte még egy kapott egy 11 nyilast (140, 140, 139, 82-es kiszálló két nyíllal, bullal) Crosstól. 7-2-ről 7-5-re jött fel, de mégsem lett szoros a vége. Az utolsó két legben Cross megint öt körön belül maradt, és elsőként lett elődöntős. Az is gyorsan kiderült, hogy Daryl Gurney lett az ellenfele, aki viszonylag könnyedén, 10-re nyert Dave Chisnall ellen, aki pénteken azért ennél komolyabb eredményt ért el. Mindketten jól dobáltak (97,07, illetve 95,14-es átlagok), de SuperChin egy picit jobban. 164, 109, majd az utolsó legben egy 141-es kiszálló is jött az északírtől. 2-2-ig volt szoros, biztos a két száz feletti kiszálló demoralizáló hatással lehetett, Gurney 5-2, majd 6-3-ig meg sem állt. A két-három leges előnyét végig tartani tudta, majd 7-5 után már csak neki jöttek a duplák. Chizzy ezen a meccsen egy kicsit gyengébben kiszállózott, csak 5/16-ig jutott.

Michael Smithnek sem okozott túl nagy gondot Jeffrey De Zwaan legyőzése. A meccs elején mindenki hozta a saját kezdését, bár a holland már akkor megszenvedett. Jött a forduló pont, Smith 118-as kiszállója, majd rögtön utána egy brék. Smith aztán 9-5-ig meg sem állt. A végére maradt még egy nem túl szép kiszállópárbaj, de a D5 meghozta Bully Boy sikerét. Ha már De Zwaan rossz kiszállózását említettük, 26-ból csak ötször jött a dupla. Az utolsó délutáni meccs végeredményét nehéz lett volna megjósolni. Bár Gerwyn Price volt az esélyesebb, de Vincent van der Voort is jó hétvégét futott. Végül a walesi nyert. Tanulságos meccs volt, hiszen Price 7-6-os vezetéséig mindenki hozta a saját kezdését, azaz kihasználta a pályaelőnyét, nagyjából a duplákat is egyformán dobták addig. Aztán Price, akinek volt korábban egy 11 nyilas lege is, egy csodálatos, 170-es kiszállóval brékelt először, amit van der Voort egyből visszavett. 9-8 után aztán a holland kezdett, még ezt a leget is hozhatta volna, hiszen 76-ról kellett volna kiszállnia, de a végén nem jött a D20, Price pedig első nyílra megoldotta a D4-et.

Elődöntők

Hihetetlen kiegyenlített volt a Rob Cross és Daryl Gurney közötti meccs, és persze magas színvonalú is. Cross egy árnyalattal jobban kezdett, hiszen 13 és 14 nyilas köreivel 2-0-ra ment. Gurney viszont két 14 nyilassal egyből visszajött. Egymást előzgették, viszonylag szép körökkel, Gurney 5-4-re, majd Cross 6-5-re vezetett, a meccs egyetlen száz feletti kiszállóját Gurney dobta, 118 pontos volt, és ezzel lett 7-7, és nem meglepő módon 9-9-cel fordultak a finisbe, ahol aztán már csak Crossnak termett babér. Saját kezdését az ötödik kör végén hozta, majd hiába dobta meg Gurney az ötödik 180-asát, előtte és utána gyakorlatilag semmit, így Cross 40 pontra maradt, és első tűre jött.

Gerwyn Price hatalmas formában vágott neki az elődöntőnek, Michael Smith a negyeddöntőben a kiszállóira panaszkodott, és most sem segítette őt a duplák. Price bekezdett, 149-es kiszálló, 11 nyilas kör, és gyorsan 4-0 volt a javára. Bár Smith is odatett egy 11 nyilas leget, mégis 5-2-re alakult a meccs a walesi javára. De jött Smith bámulatos feltámadása, és 5-5-re egyenlített. Innen megint Price pillanatai következtek, megnyerte a következő három leget, és gyakorlatilag meg is ágyazta a továbbjutását. Smith már nem tudta szorossá tenni a meccset. Nyert még két leget, de a végén Price 104-ről szállt ki nagyon szépen, és döntőbe jutott.

Döntő

Ebben az évben már nyolcadszor találkozott Rob Cross és Gerwyn Price, és a European Tour 12. állomása, azaz a riesai torna után ismét egy döntőben. Ahogy azt a meccset, az utána következő hármat is Price nyerte. Ennek tudatában feszültek egymásnak, immár tizenharmadszor PDC-s pályafutások során.

Talán ennek tudatában is, Cross nagyobb vehemenciával vágott bele. 0-1 után három leget hozott egymás után. Bár az első szünetre 3-2-es Cross vezetésnél mentek el, a másodiknál már 7-3 volt a világbajnok javára. 4-2 után 13, 14, és 15 nyilas körökkel húzott el, és tett tekintélyes előnyre szert. Érezhető volt, hogy Cross koncentráltan dolgozott most már a sikerért, 9-5-re vezetett, nem akarta kiengedni a kezéből a sikert, hiszen 2019-ben a július World Matchplay-en kívül semmit nem nyert, öt elveszített döntője volt. Price 9-6-ra szépített, majd Cross nyerte a kezdését. Price még visszajöhetett volna a meccsbe, de 84-ről a tripla 20 után sem a D12, sem a D6 nem jött. Cross köszönte, 52-ről, a harmadik nyilával végül kiszállt, idén második tornagyőzelmét aratta. A hétvégi produkcióját elnézve, nem érdemtelenül. Ami pedig a Gerwyn Price elleni örökmérleget illeti, ezzel a sikerrel 6 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereségre állnak.

75231715_2530381517042816_3533449635706175488_n.jpg

European Darts Championship

Negyeddöntők

  • Rob Cross 10-6 Ricky Evans
  • Daryl Gurney 10-5 Dave Chisnall
  • Michael Smith 10-5 Jeffrey de Zwaan
  • Gerwyn Price 10-8 Vincent van der Voort

Elődöntők

  • Rob Cross 11-9 Daryl Gurney
  • Gerwyn Price 11-7 Michael Smith

Döntő

  • Rob Cross 11-6 Gerwyn Price
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4615267026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása