9 Nyíl

Peter Wright jól otthagyta Cross-t

2019. november 14. 00:01 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 5. nap, összefoglaló

Az alsó ág négy nyolcaddöntőjét rendezték szerdán, ezúttal már 10 nyertes legre mentek a csaták. Csata pedig akadt bőven erre a napra is. Két rangadót is rendeztek, amelyet Michael Smith és Peter Wright nyert meg. Talán éppen utóbbi sima győzelme lehetett a nap meglepetése. De csak a sima győzelme. Glen Durrant pedig negyeddöntőbe jutott.

ejsyqlox0aaa3vq.jpg

Dave Chisnall–Ryan Harrington 10-3

Nagy meccsel kezdődött, és két kiváló átlag lett a vége. Chizzy ugyan 10-3-ra nyert, de a 102,02-es átlaga éppen csak több volt Harrington 96,47-esenél. Az is érdekes tén, hogy Chisnall pontosan háromszor annyi nyilat dobott el a kiszállóra, mint ellenfele, de így is jobb lett a kiszállózása. 14, 14, 16, majd egy 104-es kiszállóval 15 nyilas leggel vezetett Chizzy 4-0-ra. Harrington édesapját idéző pontossággal dobta ki a 154-es kiszállót az első szünetre. A másodikra majdnem szükség sem volt, 13, 14, 11 nyilasokkal Chizzy 7-1-re ment el. Aztán Harrington nyert kettőt, de így is tekintélyes volt az előny. Nem is volt utána kétség, Harrington most nem tudta megismételni két nappal ezelőtti teljesítményét. Kiesett, de így is egyik legjobb eredményét érte el. Chizzyről se feledkezzünk meg. Kiváló teljesítményt nyújt az év második felében, most is továbbjutott.

chisnall.png

Gabriel Clemens–Glen Durrant 9-10

Az év folyamán Geln Durrant nagyon sokat bizonyította, hogy valóban a legjobbak között van a helye. Clemens iszonyatosan bekezdett, az első leg megnyerése után, rögtön dobott hátsó pályán egy 12 nyilast. Durrant is megmutatta, hogy tud ilyet. Ráadásul egy 132-es kiszállóval, kis, és nagy bullal. Clemens 110-es kiszállóval vezetett 4-3-ra, a második szünetre 6-4-es Clemens vezetéssel mentek, és tényleg úgy festett, a német ezt a meccset is behúzza. 106-os Clemens-kiszállóval tértünk vissza, aztán Durrant beindult, 107-es kiszállója után egyenlített, majd 8-7 és 9-8 után újra. Jött a mindent eldöntő leg. Amit Clemens kezdett. Durrant dobott egy 177-et, majd egy 100-as is, így hátsó pályáról 32-re került. Clemens hiába kerekített 40-re, Durrant a második tűre kidobta.

clemens_1.png

Michael Smith–Daryl Gurney 10-7

Következtek a rangadók, előbb egy Smith-Gurney csata. Ez már tényleg fenomenális volt. 17 leg alatt Smith 101,56-ig, Gurney pedig 100,49-ig jutott, de csak az egyik nyerhetett. Nagy csatának indult, az is lett. Gurney 3-1-re vezetett, de Smith kezdéséről nagyon lemaradt, így 3-2 volt az első szünet. Úgy tünt, mintha SuperChin indulna be, de aztán Smith is beleerősített, 100-as kiszállóval 4-4-re egyenlített. 13 nyilassal, majd egy bravúros, 11-0es kiszállóval már 6-4-gyel ő mehetett előnnyel a következő pihenőre. Igaz, ehhez az is kellett, hogy Gurney három nyilat is elszúrt a D12-re. Gurney szépített, de aztán elveszítette a fonalat. Bár Gurney 8-7-re feljött, de az Smith hibáin múlt, hogy nem 9-6 lett. De Smith onnan nem hibázott. 15, majd egy 13 nyilas leggel behúzta a meccset.

ejslqqbxsaey_vf.jpg

Peter Wright-Rob Cross

Egy másik, igazi rangadó zárta a szerda estét. Ez volt a 19. egymás elleni meccsük, és Wrightnak bőven akadt oka a visszavágóra, hiszen két döntetlen mellett 10-6 volt az állás Cross javára. Nos, ez a meccs Wright meccse volt. Káprázatosan játszott Snakebite, hét leggel verte a világbajnokot, ezzel javított negatív mérlegén. Ha a vége nem alakul úgy, még a százas átlag is meglehetett volna. A kiszállók amúgy sem voltak fényesek (9/21, illetve 3/11). Voltak 11, 12 nyilas legek mind a két oldalon, az első szünetben Wright vezetett 3-2-re. Aztán egy 102-es kiszállóval már 6-2-re is vezetett. Már ekkor érezni lehetett azért, hogy ez a meccs eldőlt. Cross több mint száz pontos előnyről bukta a következő leget, Wright pedig duzzadt a magabiztosságtól, 8-2 lett a második szünetre. 9-2 után pedig már csak annyi kérdés maradt, Wright meddig engedi zárkózni Cross-t. 9-3-ig engedte. 61 pontja maradt, és 101-es átlag fölött áll, és négy meccsnyila elment. De Cross ekkor már egyáltalán nem volt motivált (a meccs során sem nagyon), megadta neki az esélyt, amivel végül Wright élni is tudott.

ejsyeitx0aagl_k.jpg

Ezen az ágon Chisnall-Wright, Durrant-Smith negyeddöntőket rendeznek majd pénteken. Kicsit csalóka Durrant mellett a BDO jele, de erre a versenyre még a brit szervezet jelölte az azóta már a PDC-ben is kiváló eredményeket elérő játékost. Lentebb a csütörtöki program. Senkit ne zavarjon meg 19:00 órás kezdés. Az az angol időt jelenti. Csütörtökön, 20 órától folytatják, ők is, mi is.

j5bqt9l6.png

ejszkb5xuaaw6a8.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5115305422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása