9 Nyíl

Három magyar ötödik hely, egy bombaerős mezőnyben

2019. november 27. 15:23 - Denis Potvin

Jó lenne hozzászokni ahhoz, hogy hetente számoljunk be arról, hogy magyar játékosok sikereket értek el valamelyik WDF versenyen. Volt egy remek prágai hétvégénk, amelyről Ti is olvashattatok, most pedig Olaszországból, Bolognából érkeztek jó hírek. Három magyar ötödik hely. Nézzük is a lényeget.

74888289_2748806495171674_4563628985107349504_n.jpg

Rendszeresen szeretnénk foglalkozni a WDF eredményekkel is. Egyrészt azért, mert számunkra ez tűnik egyelőre elérhető távolságnak. Másrészt azért is, mert az elmúlt hetek eredményei alapján jó szívvel számolhatunk be sikerekről. Azt kívánjuk, ez legyen így minden héten.

Tehát Bologna, Finder Intalian Grand Masters & Open. Kétnapos versenyt rendeztek az olasz városban, ahova 298 férfi és 46 női nevező adta le a nevezését. Első kategóriás férfi és második, illetve harmadik kategóriás női versenyeket szerveztek, és a végeredményekből is látszik, nem akárkik utaztak el Olaszországba.

Szombaton az Italian Grand Masters rendezték. A férfiaknál a skót Ross Montgomery, a nőknél az angol Laura Turner végzett az élen. Óriási dolog, hogy Csombok Tina az angol-holland kontingens mögött csak a negyeddöntőben kapott ki, így az ötödik helyen végzett. A végeredményt végignézve tényleg hatalmas bravúrral. A férfiaknál Lakatos Gergely a 33. lett.

Másnap jött az Italian Open. Tony Martyn, és Aileen De Graaf lett a két győztes, ami ismét önmagáért beszél. Óriási teljesítménnyel, Takács Gábor az ötödik lett a férfiaknál, Csombok Tina pedig megint játszott egy negyeddöntőt. Két nap alatt, három ötödik hely. Takács mögött olyanok végeztek, mint Martin Adams, vagy a vb-résztvevő Benjamin Pratnemer is.

Taán még ersebb lett volna anői mezőny, ha nem éppen most rendezték volna a női vb-selejtezőt. Ez persze semmit nem von le Tina érdemeiből.

Nézzük a végeredményeket

Italian Grand Masters

Férfiak: 1. Ross Montgomery (skót), 2. Wesley Harms (holland), 3. Richard Veenstra (holland), Nick Kenny (walesi). 5. David Evans (angol), Jim Williams (walesi), Aaron Turner (angol), Benjamin Pratnemer (szlovén).

Nők: 1. Laura Turner (angol), 2. Aileen De Graaf (holland), 3. Paula Jacklin (angol), Priscilla Steenbergen (holland). 5. CSOMBOK TINA (MAGYAR), Julia Thompson (skót), Samantha Piccolo (olasz), Margaret Sutton (angol).

Open Italia

Férfiak: 1. Tony Martin (angol), 2. Thibaut Tricole (francia), 3. Mki Warburton (angol) és Nick Kenny (walesi). 5. TAKÁCS GÁBOR (MAGYAR), Jim Williams (walesi), Rob Collins (angol), Roemer Mooijam (holland).

Nők: 1. Aileen DE Graaf (holland), 2. Laura Turner (angol), 3. Paula Jacklin (angol) és Priscilla Steenbergen (holland). 5. CSOMBOK TINA (MAGYAR), Julie Thompson (angol), Andreea Brad (román), Margaret Sutton (angol).

Az olasz verseny mellett a lettországi Rigában rendezték meg a Winmau Latvia Opent. Itt a férfiaknál a fehérorosz Andrej Pontus, a nőknél a finn Kirsi Viinikainen lett az első. A tornán 192 férfi és 39 női, valamint 12 ifjúsági nevezés érkezett.

Amúgy a WDF legutóbbi, november 25-i ranglistáját itt lehet megnézni, mármint a férfiakét itt, a nőkét pedig itt. A férfiaknál Végső János 49. hellyel a legjobb. A nőknél Ihász Veronika a 28. (Tina a 69. helyre jött fel)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9715327528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása