9 Nyíl

Wright-Price, van Gerwen-Aspinall elődöntők a vb-n

2019. december 30. 06:54 - Denis Potvin

PDC-világbajnokság, Alexandra Palace – negyeddöntők, esti összefoglaló.

A délutáni, fordulatos meccsek után ezúttal két sima meccset játszottak a negyeddöntőkben, a PDC-világbajnokságon. Michael van Gerwennek még csak nem is kellett minden tudását összeszedni ahhoz, hogy sorozatban harmadszor is vb-elődöntős legyen, még vér is folyt a színpadon. A zárómeccsen hiába szórta Glen Durrant száz feletti kiszállókat, Gerwyn Price mindig jókor dobta meg a duplákat, így számszakilag egy sima meccsen jutott életében először a legjobb négy közé. Értelemszerűen hétfőn már csak két meccs lesz, az esti programmal nyitunk. A vb-döntőért Wright-Price, van Gerwen-Aspinall meccseket játszanak majd.

em_g9ypx0aeuzol.jpg

Negyeddöntő

Michael van Gerwen-Darius Labanauskas 5-2 (2-3, 3-2, 3-0, 3-1, 1-3, 3-0, 3-2)

A világbajnoki címvédő is bejutott a legjobb négy közé. Nem játszott élete legnagyobb formájában a holland, de így is simán nyert, százas átlag fölé jutott. Semmi oka a panaszra, ahogy azt a meccs utáni interjúban is elmondta. Labanauskas élete meccsén igyekezett becsületesen helytállni, nyerte az első szettet is. Talán a kiszállózása hagyott maga után kívánni valót, 11/46 az nem túl vb-negyeddöntős minőség.

A második szettben csupa öt körön belüli legeket dobtak a játékosok. Aztán a litván megsérült, a táblából kiszedett nyíl megsebesítette (nem a dobó kezét), de így is visszavetette egy kicsit a játékban. Van Gerwen 14, 11, 14 nyilas legekkel lesimázta a harmadik szettet. A negyedikban van Gerwen már a kilencnyilasra is ráment, de két 180-as kör után rontott, így is 11 nyilassal fejezte be. Az ötödik szettben a holland is hibázott pár kiszállót, amit Labanauskas ki is használt. A hatodik szettben van Gerwen egy 12 nyilassal nyitott, aztán a litván próbálta meg a vb első kilencnyilasát megdobni, hét nyíl tökéletes volt, a nyolcadik ment alig a T19 mellé. Ezzel együtt is elbukta a leget, kilenc kiszálló kísérletet rontott. A holland pedig 3-0-val húzta be. A végén pedig Labanauskas kezdett, de hiába hozta kétszer a kezdését. Ezúttal a 16 pontról nem tudta befejezni, van Gerwen is szenvedett egy kicsit a kiszállóval, de végül megoldotta. A hollandnak 158 és 137 pontos kiszállója is volt.

gerwen_2.PNG

Glen Durrant-Gerwyn Price 1-5 (2-3, 1-3, 3-1, 1-3, 1-3, 1-3)

Szegény Durrant sem így képzelte, jó tömeget jó, átlagot, négy száz feletti kiszállót, jónak mondható kiszállózást tudhatott magáénak, mégis sima vereséget szenvedett Gerwyn Price-tól. A vb-t a 27. helyen kezdő, korábbi BDO-világbajnok első PDC-s évében máris berobbant a legjobbak közé. Bár titkon jobb eredményt várt magától, alapjában elégedett lehet a teljesítményével.

Az első két szett után mindkét játékos 101-es átlag közelében járt, de Price már 2-0-ra vezetett. Bár az elsőben Durrant egy szép, 12 nyilas 126 pontos, a végén bullos kiszállóval nyert leget, majd a következő kezdését 105 pontról kiszállva fejezte be, a walesi vezetett. Aztán neki is volt hét pontos nyila a kilencnyilasra, de neki sem jött össze. Durrant hiába dobta meg a harmadik magas (146 pontos) kiszállóját, ezt a szettet is elbukta.

A harmadik szettben is Price nyerte az első leget, de Durrant ezúttal is jött száz plusszos kiszállóval: 12 nyíl és 136 pont. Majd 13 nyilas lege is lehetett volna, ha D20 elsőre jön, utána pedig az 56-ra pocsékolt el hét nyilat, de csak behúzta a szettet. Mint később kiderült az egyetlent ezen az estén. Utána már esélye sem volt szettet nyerni, háromszor is 3-1-re kapott ki. A negyedikben Price-nak 15, 13, 11 nyilas körei voltak. A következőben sem ment ötkörös fölé, 14, 15, 14 nyilasok szép sorban, Durrant vezetése után. Durrant még itt sem adta fel, leget nyert ismét, de a walesi kényelmesen nyerte az utolsó három legét, ellenfele gyakorlatilag kiszálló közelben sem volt. Egyszer sem. A világ harmadik legjobb játékosa folytathatja idei kiváló szereplését. Kiváló meccsnek ígérkezik a Wright elleni elődöntője hétfő este.

durrant.PNG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8115371654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása