9 Nyíl

A lengyelek dartshőse nemet mondott a BDO-nak

2017. október 12. 13:39 - Denis Potvin

Akárhogy is okoz sok bosszúságot a magyaroknak, nagyon kedveljük Krzysztof Ratajskyt, a Lengyel Sast, aki ebben az évben sok magyarországi European Tour-kvalifikáción tört már borsot a mieink orra alá. Miután elbukta a budapesti vb-selejtezőt, a BDO felkérte őt arra, hogy legyen ott a Lakeside-on, de Ratajski erre nemet mondott, egyértelműsítve abbeli szándékát, hogy PDC-versenyző akar lenni.

krzysztof_ratajski_bdo_lakeside_world_professional_tmj5oxz2b1bl.jpg

Nagyszerű éve volt a lengyelnek, hiszen tíz PDC European Tourra jutott el, gyűjtögette rendesen a fontokat, hiszen hatszor legalább az első fordulót is túlélte, a PDC Dutch Darts Mastersen pedig a negyeddöntőig jutott, miután Steve Lennont, Jelle Klaasent és Christian Kistet is legyőzte, végül Peter Wrighttól kapott ki, összesen 19 ezer fontot tehetett zsebre.

Szinte biztos, hogy a nyereményeiből, illetve a szponzori pénzekből elindul a jövő évi európai Qualifying Schoolon, hogy ezzel is közelebb kerüljön a körforgáshoz. Mivel Ratajski visszamondása után az angol Gary Robson áll a legjobban a ranglistán a még nem kvalifikált versenyzők közül, ő lehet az egyik befutó az Invitation Table-n a saját maga tizenhatodik BDO-vb-jére.

Ratajski az idén januárban két meccset nyert Lakeside-ban, a legjobb 16 között kapott ki a litván Darius Labanauskastól. A PDC Order of Meritjén jelenleg a 88. helyen áll, 19 000 ponttal (fonttal).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8512956893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása