9 Nyíl

Karel Sedlacek a csehek dartsforradalmáról beszélt

2019. szeptember 04. 15:06 - Denis Potvin

A csehek legmagasabban rangsorolt, a pillanatnyi Order of Meriten a 120. helyen álló Karel Sedlacek a Live Dartsnak adott interjújában arról beszélt, hogy az álma az, hogy az első cseh játékos legyen, aki a teljes idejét arra fordíthassa, hogy a PDC versenyein vesz részt. Fokozni kell a tempót az eredményességért cserébe.

karel-sedlacek.jpg

Ennek első komolyabb lépése, hogy Sedlacek csatlakozott az MDA Promotions csapatához, ami többek között Daryl Gurney, vagy Jamie Hughes útját is egyengeti:

„Azt gondolom, hogy ez egy nagy pillanata a karrierem során, azt gondolom, még jobb lehetek majd. Nagyon szeretnék Pro Tour-kártyához jutni, az év elején éppen csak egy ponttal maradtam le róla. A másik fontos cél eljutni a világbajnokságra. Az egyik legnagyobb tapasztalatszerzés az Alexandra Palace színpadán lenni és játszani, és még ennél is szeretnék többet elérni. Tavaly csalódást okozott, hogy már az első körben 3-0-ra kikaptam Keegan Browntól. De tapasztalatokat gyűjtöttem, mit jelent ezen a szinten játszani. Sokat tanulok ezekből a meccsekből is.”

Sedlacek a vb után sem állt le pihenni. Ahogy említette, lemaradt a Pro Tour Cardról, a négy versenyen volt egy negyeddöntője és egy nyolcaddöntője is. Aztán megnyert egy European Tour-kvalit, majd ott lehetett a Czech Openen is. Idén harmadszor indult a World Cup of Dartson, de Hollandia, majd Anglia után idén a lengyelek voltak túl erősek az első körben. Azért összejött egy szép eredmény is a számára, a German Darts Grand Prix-n egészen a negyeddöntőig verekedte magát. Az idén áprilisban, Münchenben rendezett ET-tornán Diogo Portela ellen 6-4-re, Ian White ellen szintén 6-4-re, majd Darren Webster ellen 6-5-re tudott nyerni, csak Max Hopp tudta megállítani, de ő is csak az utolsó legben. Majd a Czech Openre is kvalifikált és Brendan Dolan legyőzésével ment egy kört.

„A darts Csehországban iszonyatosan fejlődik, hatalmas fellendülés tapasztalható. A World Cup of Dartson nagyon sajnáltam, hogy nem jutottunk tovább, úgy éreztem, ki tudjuk verni a lengyeleket. Nagy terveim vannak a darts-cal kapcsolatban, és egy olyan álmom is, hogy egyszer a hazánkban tudunk majd rendezni egy Premier League-fordulót. De a legnagyobb álmom, amiről minden éjszaka álmodok, hogy nagy játékos leszek.”

Sedlacek azt is elárulta, hogy miért lett a beceneve Evil Charlie, azaz Gonosz Charlie.

„Ez egy valós történet. Egyszer egy versenyen három leget nyertem egymás után és azt kiabáltam, én vagyok a Gonosz Charlie. Azóta rám ragadt.”

Kívánjuk, hogy Sedlacek álmai teljesüljenek, de azért egyet kivéve, az idei kelet-európai vb-selejtezőt, amelyet majd Vecsésen rendeznek. Itt annak örülnék mi magyarok a legjobban, ha bármelyik honfitársunk végez majd az első helyen, és ismét lenne magyar dartsos az Alexandra Palace-ban.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8115039730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása