9 Nyíl

Peter Wright és Glen Durrant is zseniális volt

2019. szeptember 28. 23:01 - Denis Potvin

European Tour 13 - Gibraltar Darts Trophy 2019 - második nap, este - összefoglaló

A szombat este egyetlen meglepetést sem hozott, ugyanakkor nagy meccseket már igen. Jöttek a PDC sztárjai és hárman is eljutottak a százas átlag fölé. Külön ki kell emelni Peter Wright és Glen Durrant teljesítményét. Snakebite-nak pedig nem volt 14 nyilasnál rosszabb lege. Durrant pedig a szombat este legjobb teljesítményével, 104,09-es átlaggal jutott a legjobb 16 közé. Vasárnap már komoly csaták jönnek majd.

gibraltar.jpg

Ian White magabiztos sikere nyitotta az estét, 6-1-re verte Michael Rosenauert, aki még az első leget megnyerte, aztán többet egyet sem. White szép lassan őrölte fel ellenfelét és még az sem zavarta meg, hogy csak 88,9-es átlagig jutott. Pedig volt ragyogó kiszállója is. 1-1-nél egy 106-os, majd a legvégén, 6-1-nél egy 112-es. 180-as dobás viszont nem volt a meccsen. Dimitri Van den Bergh pedig megszórta a T20-at, négy száznyolcvanasa is volt, mégse tudta legyőzni Jermaine Wattimenát, sőt 6-2-re kapott ki a hollandtól a táncoslábú belga. A kiszállók, igen, 2/10-et mutattak, amellyel ritkán lehet meccset nyerni. Wattimena 116-os kiszállót is dobott.

Mensur Suljovic tükörsimán intézte el Wessel Nijmant. Suljo 96,52-es átlagig jutott, 134-es kiszállója is volt. Nagy érdeklődéssel vártuk a Michael van Gerwen- Jose De Sousa meccset. A portugál kiváló formában játszott az elmúlt hetekben, így valami csoda is benne volt a levegőben. Úgy is indult, de aztán ott is maradt. De Sousa egy 112-es kiszállóval nyitott, sőt, egy 12 nyilas, 97-es kiszállóval már 3-1-re vezetett. Aztán beindult a holland zöld szörny, 12 nyilas leg, majd néhány rontott dupla ellenére is megnyert leg, 11 nyilas, majd a legvégén 256-ról öt nyíllal kiszálló (180, T20, D8). Szóval, Gerwen megint odatette magát, 103,51-es átlaggal hozta a meccset.

Peter Wright is megcsinálta a százas átlagot (100,7) a hazaiak játékosa, Dyson Parody ellen, aki most nem tudott felnőni a feladathoz. 14, 14, 13, 14 nyilas Wright-legek után Parody az egyetlen kiszállóesélyét bedobta, Snakebite-nak pedig nem volt 14 nyilasnál rosszabb lege. Ez szép volt.

efkxvojwsaan3k9.jpg

Joe Cullen is majdnem tíz egységgel megelőzte az átlagokban Ritchie Edhouse-t (98,46-88,51), nem is volt kérdés ki nyerheti a meccset. Cullen 110-es kiszállót is dobott. A meccsen csak három olyan leg volt, ami öt körnél tovább tartott, Cullen egyszer 11 nyilasig jutott. Glen Durrant aztán felülmúlta Michael van Gerwent is, és 104,48-as átlaggal győzte le Chris Dobeyt. Durrant teljesítményének értékét növeli az a tény is, hogy 0-3, majd 1-4-ről tette ezt, kétszer dobott 11 nyilas, háromszor öt körön belüli leget. „Ez egy igazi északkeleti-derbi volt.” - mondta a meccs után Durrant. Arra utalt, hogy mindketten North East Englandből származnak. Anglia legészakibb tartományában született mindkét játékos, Durrant Middlesborough-ban, Dobey pedig Bedlingtonban. Durrant egyébként tiszteletét fejezte ki Dobey családjának is a meccs utáni interjúban.

efk-3ihxyaei9vz.jpg

A nap zárása a Gerwyn Price, és a meglepetésre hazai versenyzőként a második körbe jutó David Francis meccse volt. Egyetlen pillanatig nem volt kérdéses a győztes kiléte. Szegény gibraltárinak egyetlen lehetősége volt a kiszállóra, azt is elszúrta. Price pedig magabiztosan nyert, két 13 nyilas lege és a 102-es kiszállója végül a 98,87-es átlagig repítette. Ezzel ki is alakult a vasárnap délutáni, nyolcaddöntő mezőnye. Itt már azért komolyabb csatákra lehet számítani, hiszen a szombati 16 meccsen csak egyetlen kiemelt, Jonny Clayton búcsúzott, de ő is Kim Huybrechts ellen, ami azért nem olyan nagy meglepetés.

efleozmwoaasrjd.png

Gibraltar Darts Trophy, második forduló, esti szakasz

  • Ian White 6-1 Michael Rosenauer
  • Jermaine Wattimena 6-2 Dimitri Van den Bergh
  • Mensur Suljovic 6-1 Wessel Nijman
  • Michael van Gerwen 6-3 Jose De Sousa
  • Peter Wright 6-1 Dyson Parody
  • Joe Cullen 6-3 Ritchie Edhouse
  • Glen Durrant 6-3 Chris Dobey
  • Gerwyn Price 6-0 David Francis

Harmadik forduló

Szeptember 29., vasárnap, 13 órától

  • Michael van Gerwen v Nathan Aspinall
  • Peter Wright v Mensur Suljovic
  • James Wade v Kim Huybrechts
  • Dave Chisnall v Jermaine Wattimena
  • Ian White v Michael Smith
  • Krzysztof Ratajski v Joe Cullen
  • Daryl Gurney v Glen Durrant
  • Gerwyn Price v Rob Cross

eflitfnwkaayhc6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5215181300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása