9 Nyíl

Van Gerwen nagyon simán nyerte a holland házidöntőt

2019. november 04. 09:09 - Denis Potvin

World Series of Darts, Amszterdam – 3. nap összefoglaló

Michael van Gerwen negyedszer lett a World Series of Darts Final győztese. Ezúttal honfitársát, az élete első tv-s döntőjét játszó Danny Noppertet győzte le. A vasárnapi úton Ian White, Mensur Suljovic, Dave Chisnall vérzett el. Illetve az a Raymond van Barneveld, aki minden bizonnyal utoljára játszott saját közönség előtt.

eie1ufvw4aaau9h.jpg

Negyeddöntők

Egy végletekig kiélezett Mensur Suljovic-Krzysztof Ratajski meccsel kezdődött a délután. Suljovic kezdett be az elején 119-es kiszállója is volt, 3-0-ra húzott el. Ratajski szépen felzárkózott, 3-3-nál egyenlített, majd egy 124-es kiszállóval már ő vezetett 6-5-re. Fej-fej mellett mentek, Suljoic vezetett, Ratajski egyenlített, egyszer egy 12 nyilas körrel, egyszer pedig egy 12 nyilas, bullos, 161-es kiszállóval. A 19. leget Mensur kezdte, két nagy tömeggel gyorsan otthagyta Ratajskit, majd 32 pontról ki tudott szállni. Ennél sokkal könnyebben nyert Michael van Gerwen Jonny Clayton ellen. A holland 104,2-es átlagig jutott, 132-es kiszállója is volt. Bár Clayton egy 121-es kiszállóval próbált ráijeszteni a hollandra, 2-0-ra, majd 4-2-re is vezetett, van Gerwen aztán irányította a meccset. A végére pedig jöttek a 4-5 körös legek.

Danny Noppert az első meglepetést azzal okozta, hogy legyőzte Ian White-ot. A holland 2-2 után vette át a vezetést, 121 pontról, majd később 102-ről is ki tudott szállni. 8-3-ra ment el. White, mint a veszett fejsze nyele próbált visszakapaszkodni, 9-5-nél Nopper nagyon közel került a továbbjutáshoz. Az sem bosszulta meg magát, hogy előbb kilenc, majd a következő körben három meccsnyilat rontott el. White egyenlített, sőt a döntő partit is ő kezdte, mégsem tudta behúzni a meccset, mert volt két nagyon gyenge köre, amivel a végére nagyon lemaradt. Raymond van Barneveld sem ilyen búcsúra számított hazai közönség előtt. A negyeddöntőben fejezte be ő is, Dave Chisnall ellen. Pedig az öreg nem is fogott ki rossz napott, fokozatosan tapadt Chizzy-re, 117-es, és 127-es kiszállókat is dobott. Az utóbbival 5-3-ra vezetett is. Egy 11 nyilas leggel pedig 6-4 volt a javára. Érezhető volt mennyire szeretne nyerni, de végül eladta kétleges előnyét. Az utolsó kettőben pedig Chizzy-é volt a főszereplő. Előbb 92-ről, majd 127-ről, bullal kiszállva oldotta meg.

Elődöntők

Egy percig sem volt esélye Mensur Suljovicnak, ráadásul még a kilencvenet sem érte el az átlaga Michael van Gerwen ellen. A holland zseniális volt 105,36-os átlagig jutott. Csak két olan legje volt, amiben ötkörösnél nagyobb után jött a kiszálló. Kétszer volt 11, kétszer 12 és kétszer 13 nyilas lege. Jött a második Danny Noppert-meglepetés. Az elődöntőben Dave Chisnall-t is legyőzte, ismét döntő leges szituációban. Chizzy kilenc 180-as dobott, Noppert viszont 141-ről, 100-ról és 102-ről is ki tudott szállni. Hol az egyik, hol a másik vezetett egy leggel. A végén Noppert 10-8-ra meglépett, Chizzy pedig úgy egyenlített, hogy a hollandnak nem volt meccsnyila. Chisnall-nak viszont igen, 72 pontról a T12 jött, a D18 már nem, harmadszorra pedig belül volt, Noppert pedig bravúrosan kiszállt 102-ről.

Döntő

A harmadik Danny Noppert-szenzáció már elmaradt, a holland házidöntőt Michael van Gerwen nagyon simán nyerte meg. Noppertnek ezúttal csak két leg jutott, 89,37-es átlaggal. A világbajnok pedig úgy húzta be ezt a meccset, hogy különösen nem is kellett megerőltetnie magát. Egy 11 nyilas köre volt csak. Az egész tornát figyelembe véve 102-es átlagon fejezte be, Noppert pedig talán egy kicsit izgult az élete első televíziós fináléjában. Van Gerwen 2015, 2016 és 2017 után negyedszer nyerte meg a sorozat döntőjét.

final.PNG

Negyeddöntők

  • Mensur Suljovic 10-9 Krzysztof Ratajski
  • Michael van Gerwen 10-6 Jonny Clayton
  • Danny Noppert 10-9 Ian White
  • Dave Chisnall 10-8 Raymond van Barneveld

Elődöntő

  • Michael van Gerwen 11-4 Mensur Suljovic
  • Danny Noppert 11-10 Dave Chisnall

Döntő

  • Michael van Gerwen 11-2 Danny Noppert

A fotókat köszönjük Koncz Ernőnek

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4815287216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása